„VU KHF – vieta, kuri suteikia visas galimybes siekiantiems“

VUKHF Indre Kalinovaite2Pasak Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto  absolventės  Indrės Kalinovaitės, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vyresniosios specialistės, svarbiausia gyvenime – siekti žinių ir nebijoti iššūkių.  2004-2008 m. VU KHF  ji studijavo ekonomiką (bakalauro studijos), o 2008-2010 m. – apskaitą, finansus ir bankininkystę (magistro studijos).

Kodėl pasirinkote studijas Vilniaus universitete Kaune?

Vilniaus universitetas yra vienas seniausių universitetų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. VU  puoselėja gilias tradicijas ir turi prestižinį vardą, todėl net neabejojau, kad noriu studijuoti būtent jame.

Kas nulėmė pasirinkimą studijuoti ekonomiką?

Kuomet stojau į bakalauro studijas, ekonomikos studijų programa buvo visiškai nauja Kauno humanitariniame fakultete (kiek pamenu, studentai į ją buvo priimami pirmus metus), todėl ir susidomėjau ja. Be to, mane visuomet traukė skaičiai. Tuo metu ekonomika buvo populiariausia ir paklausiausia, kvalifikuotų specialistų laukianti sritis. Manau, kad ekonomikos specialistai visais laikais buvo ir yra vieni paklausiausių rinkoje. Be to, ekonomika yra gana plati veiklos sfera, todėl turėti žinių, susijusių su ekonomika, yra naudinga, nes jas galima panaudoti visose gyvenimo srityse.

Kokius epizodus iš studijų prisimenate geriausiai?

Turbūt kaip ir kiekvienas studentas, geriausiai prisimenu savo grupės draugus ir smagų laiką, praleistą kartu tiek universitete, tiek ir už jo ribų. Buvo be galo malonu susitikti, susipažinti ir bendrauti su tokiais nuostabiais ir protingais žmonėmis, pasisemti iš jų idėjų ir mokytis drauge. Taip pat labai gerai prisimenu ir dėstytojus bei įdomias jų paskaitas. Kartais sėdėdavau paskaitose įtempusi ausis, kad nepraleisčiau nei vieno dėstytojo žodžio ir įsisavinčiau visą informaciją, nes ji būdavo nauja, dar nepažinta ir įdomi.

Ką Jums davė studijos VU KHF?

Studijos Vilniaus universitete Kaune padėjo man pasirengti tolimesniam gyvenimui ir, žinoma, pirmajam darbui, kuriam buvau išties gerai paruošta. VU KHF buvo geriausia mano gyvenimo mokykla. Universitete įgytos žinios man padėjo ne tik sėkmingai vykdyti buhalterės, o vėliau įmonės vadovės pareigas, bet ir pasiekti puikių rezultatų visur, kur teko dirbti.  Dėstytojų, jų dėstomų įdomių ir naudingų dalykų dėka gavau žinių, kuriomis sėkmingai tebesinaudoju iki šiol.

Ką svarbiausia išmokti ir įgyti siekiant universitetinio išsilavinimo?

Fakultete sudarytos visos sąlygos gauti informaciją ir ją sėkmingai naudoti, todėl reikia tik  pasistengti išnaudoti visas universiteto teikiamas galimybes. Svarbiausia, mano nuomone, siekti įgyti kuo daugiau žinių, kurias vėliau būtų galima panaudoti praktikoje.

Ko norėtumėt palinkėti dabartiniams ir būsimiems VU KHF studentams?

Visiems studentams norėčiau palinkėti kantrybės, noro, užsispyrimo ir didelio darbštumo. Turintys šias asmenybės savybes pasiekia visus gyvenimo tikslus.

Koks turėtų būti universitetas, kad jame būtų ugdomi lyderiai?

Visų pirma, pats žmogus turėtų norėti būti lyderiu, tai turėtų būti jo tikslas, o universitetas yra tik priemonė, kuria gali pasinaudoti šio tikslo siekiantis ir lyderio savybių turintis žmogus. Universitetas turi suteikti galimybes tobulėti, gauti įvairių žinių bei užtikrinti darbą su kvalifikuotais ir savo darbą išmanančiais dėstytojais. O žmogus, kuris žino ko nori, gauna ir pasiima su kaupu tai, ko reikia, kad galėtų save realizuoti šiandieniniame gyvenime.

Šiandien esate savo srities profesionalė. Papasakokite plačiau apie savo veiklas.

VUKHF Indre KalinovaiteDar trečiame bakalauro studijų kurse atlikau praktiką vienoje iš įmonių, kur susipažinau su buhalterija iš praktinės pusės. Turėjau galimybę dirbti savarankiškai ir prisiimti visišką atsakomybę atlikdama apskaitininkės pareigas įmonėje. Ir turiu pripažinti, kad man sekėsi puikiai. Ketvirtame bakalauro studijų kurse sėkmingai dirbau vienoje iš įmonių apskaitininke, o visą tolimesnę informaciją, susijusią su profesija, gavau studijuodama universitete. Sukauptos žinios ir patirtis man padėjo ne tik sėkmingai vadovauti trims prekybos vietoms UAB „Open24“ ir pasiekti puikių rezultatų, bet ir suteikė drąsos siekti išbandyti save kitoje srityje.

O šiuo metu dirbu vyresniąja specialiste Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje, kadangi vėl nusprendžiau save išbandyti, tik šįkart bandau tobulėti naujoje srityje. Dabartinis mano darbas aprėpia teisės ir buhalterijos sritis. Atlieku ūkio subjektų ūkinės finansinės veiklos tyrimus ir pateikiu specialisto išvadas, taip pat konsultuoju pareigūnus ūkinės finansinės veiklos tyrimų, teisės aktų taikymo, buhalterinės apskaitos tvarkymo ir kitais mano kompetencijos klausimais. Be to, tenka dalyvauti ir pareigūnų atliekamuose ūkio subjektų patikrinimuose.

Kokius uždavinius sau keliate?

Visuomet save skatinu nenustoti mokytis ir nuolat save atrasti iš naujo dar nepažintose gyvenimo srityse. Taip pat siekti gyvenime tik aukščiausių rezultatų ir niekada nepasiduoti. O pasiekus aukščiausius rezultatus „neužmigti ant laurų“  ir nenustoti tobulėti.

Gal turite ir galėtumėte įvardyti savo sėkmės formulę?

Mano sėkmės formulė susideda iš paprastų dalykų, t.y.: mokymasis, žinios, nuolatinis tobulėjimas ir, svarbiausia, didelis darbštumas. Tai pagrindiniai veiksniai, kurie anksčiau ar vėliau būna įvertinti ir pritraukia sėkmę visose gyvenimo srityse.

Universitetui labai svarbus ryšys su studijas baigusiais absolventais. O kaip Jūs vertinate idėją suburti absolventus į alumi klubą Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete?

Manau, tai labai gera idėja. Juk kiekvienam dėstytojui turėtų rūpėti jo darbo rezultatai, kurie atsispindi gyvenimui ir profesijai paruoštų studentų pasiekimuose. Manau, kad kiekvieno universiteto prestižas priklauso nuo kokybiškų studijų ir parengtų kvalifikuotų specialistų skaičiaus, o, be to, didžioji dalis būsimų studentų studijas renkasi pagal rekomendacijas. Todėl ir universitetui turėtų būti svarbu, kaip susiklosto absolventų likimas ir kiek studijos turėjo įtakos jų pasiektiems rezultatams. Nors šiandien visi esame labai užimti, tačiau manau, kad absolventai, kurie įvertina universiteto suteiktą naudą, rastų laiko ir mielai pasidalintų savo patirtimi ir vertinimais. Tikiuosi, kad mūsų nuomonės apie studijų programas būtų naudingos tiek universitetui, jas atnaujinančiam ir adaptuojančiam prie nuolat besikeičiančių aplinkybių, tiek ir studentams, kurie ieško karjeros orientyrų.

Kuo, Jūsų manymu, VU KHF galėtų būti naudingas ir įdomus savo absolventams?

Manau, kad šis universitetas suteikia puikias galimybes tobulėti, gauti įvairių žinių bei bendrauti su kvalifikuotais ir savo darbą išmanančiais dėstytojais. Dėstytojai man yra palikę labai didelį įspūdį iki pat šių dienų. Jeigu tik studentas žino, ko jam reikia, ir deda visas pastangas, kad tai gautų, – čia yra vieta, kuri suteikia visas galimybes.

Dėkojame.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku