Kultūros vadybos diena taps tradicija

vukhf kulturos dienaBalandžio 23 dieną Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto kultūros vadybos pirmakursiai visiems smalsaujantiems suteikė galimybę pasižvalgyti po savo studijų programos užkulisius pro rakto skylutę.

 

 

Populiarios studijų programos istorija – kilnojamoje parodoje

kulturos vadybos diena 2014Nuo ankstyvo ryto fakulteto Liepų kiemelyje klegėjo aktyvieji kultūros vadybos pirmakursiai. Suvieniję jėgas plušėjo visi: vieni statė parodos „Kultūros vadyba pro rakto skylutę“ sienas, kiti rišo siūlus, treti kirpo juos, dar kiti kabino buvusių ir esamų kultūros vadybininkų įamžintas nuotraukas ar plakatus... Bendromis pastangomis per tris valandas gimė keliaujanti laiku, interaktyvi paroda, sudominusi fakulteto bendruomenę.

Parodos atidarymo ceremonijoje su tradiciniu juostos perkirpimo ritualu dalyvavo dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, Filosofijos ir kultūros studijų katedros vedėjas doc. dr. Donatas Pilinkus ir prof. dr. Virginija Jurėnienė, fakulteto dėstytojai ir studentai. Šventiškam Kultūros vadybos dienos atidarymui gilesnės prasmės suteikė maža liepaitė, kurią, kaip dovaną fakultetui, studentai įteikė dekanui ir pasižadėjo ją puoselėti, kol užaugs išlaki kultūros vadybos liepa. Filosofijos ir kultūros studijų katedros vedėjui buvo įteiktas raktas, simbolizuojantis, pasak studentų, šios katedros atrakinamus vartus į šviesią kultūros vadybininkų ateitį. Šios studijų programos studentais džiaugėsi ir jų mylima profesorė Virginija Jurėnienė, apdovanota pavasariška narcizų puokšte. Pasak prof. V. Jurėnienės, kitų specialybių studentai galėtų sekti kultūros vadybininkų pavyzdžiu ir mėginti taip pat atraktyviai pristatyti savo pasirinktas studijų programas. „Vien per šiuos akademinius metus kultūros vadybininkai surengė tris dideles šventes ne tik sau, bet ir visai fakulteto bendruomenei,“ –  gyrė savo studentus profesorė.

vukhf dekanas  vukhf pilinkusvukhf jureniene

Didžiausia šventės vertybė – jauki bendrystė

kulturos vadyba pro rakto skylutePo vidurdienio Liepų kiemelyje su fakulteto ūkvedžio Arvydo Dambrausko pagalba buvo pasodinta mažoji liepaitė, kuriai studentai linkėjo taip pat gerai įsitvirtinti šaknimis į žemę, kaip kad jiems pavyko per vienus metus įsilieti į fakulteto bendruomenės gyvenimą.
Nespėjus pirmakursiams gerai apsipūsti po intensyvios rytmetinės programos jau 15 val. fakulteto Liepų kiemelyje pradėjo būriuotis moksleiviai iš įvairių Kauno (ir Karmėlavos) mokyklų. Būsimieji kultūros vadybininkai aprodė mokiniams parodą ir pro improvizuotą rakto skylutės pavidalo įėjimą pakvietė į Napoleono namą. Čia mokinių laukė gausybė intriguojančių užsiėmimų: susipažinimas, išsamus kultūros vadybos studijų programos pristatymas, žaidimai, testas „Ar galėtum būti geru kultūros vadybininku?“, kultūrinio festivalio plakato kūrimas ir performansas. Po smagios ir įtemptos veiklos visi susirinko Kūrybos inkubatoriuje, kur atsipalaidavo, vaišinosi gardėsiais, kava, arbata ir gaiviaisiais gėrimais, pristatė savo kurtus festivalio plakatus ir buvo įvertinti.

kulturos vadybos diena

Galiausiai renginio svečiai iš mokyklų ir jo organizatoriai aptarė pirmosios Kultūros vadybos dienos privalumus ir trūkumus, dalijosi teigiamomis emocijomis ir tiesiog daug juokėsi, nuoširdžiai bendravo tarpusavyje, kalbėdamiesi ne tik apie studijas. Šventėje „Kultūros vadyba pro rakto skylutę“ dalyvavę mokiniai, visi kaip vienas, tvirtino, kad yra patenkinti suteikta informacija ir galimybe ne tik pamatyti aplinką, kurioje galbūt praleis ketverius savo gyvenimo metus, bet ir pabendrauti neformalioje aplinkoje su jau studijuojančiais studentais, o taip pat bent kelias valandas pabūti tikrais kultūros vadybininkais.

Pasak renginio organizatorių, norint sukurti šventę ne tik sau ir mokiniams, bet tuo pačiu nuveikti gerą darbą garsinant fakultetą, reikia visai nedaug – truputį noro, šiek tiek užsispyrimo, kūrybiškumo, geros nuotaikos ir, be abejo, draugiško komandinio darbo. Išmėginkit!

                                                            Saima Tūbaitė

kultūros vadybos I k.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku