Gatvės muzikos dieną Kaune rengia fakulteto studentai

gmd vukhf 2014Gegužės 17 dieną kauniečius ir miesto svečius džiugins Gatvės muzikos dienos dalyviai, kuriuos subūrė jungtinės organizatorių pajėgos –Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai ir jų partneriai iš  „The Callisto Brothers“.

https://www.facebook.com/GatvesMuzikaKaune

„Mūsų šauni komanda pasiruošusi padovanoti miestiečiams ir jo svečiams įsimintiną renginį“, – sako šeštosios Gatvės muzikos dienos Kaune koordinatorė Laura Bleizgytė, kultūros vadybos studijų programos antro kurso studentė. Šventės rengėjų vardu ji kviečia ir fakulteto bendruomenės narius šeštadienį išeiti į miestą ir palaikyti muzikuojančius, kurių dėka miesto centre ir senamiestyje skambės pati įvairiausia muzika.Nuo 12 iki 20 valandos įvairių atlikėjų pasirodymai vyks Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje – nuo pat Soboro iki Rotušės aikštės.

Nuo 12 iki 16 valandos fakulteto Liepų kiemelyje (Muitinė g. 8) veiks „Muzikos karalystė“. Į ją studentai kviečia šeimas su vaikais. Čia bus ne tik muzikuojama, bet ir piešiama kreidelėmis, žaidžiama lauko šachmatais ir lego, mėgaujamasi pripučiamų atrakcionų malonumais, lankstomi balionai, dalyvaujama mažosiose orientacinėse varžybose ir t.t. Vaikai galės žiūrėti animacinius filmukus ir tiesiogiai dalyvauti „Muilo burbulų operoje“.

„Džiaugiuosi visomis mūsų studentų iniciatyvomis,“ – sako Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys. Jis įsitikinęs, kad Gatvės muzikos dienos Kaune 2014 m. organizatoriai garbingai tęs šios nekomercinės šventės tradicijas, kurias iki  šiol penkis metus puoselėjo entuziastinga komanda, vadovaujama fakulteto absolventės Dovilės Butnoriūtės.

Gatvės muzikos dieną Liepų kiemelyje labai laukiami ir fakulteto absolventai, kurie gegužės 17 dieną renkasi į pirmąjį Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Alumnų susitikimą.

Vakarinė gatvės muzikos šventės programa rengiama Ryšių kiemelyje nuo 19.30 val. Joje pasirodysiantis Linas Adomaitis linki didžiausios sėkmės visiems Gatvės muzikos dienos Kaune dalyviams ir organizatoriams. Pasak žinomo atlikėjo ir kompozitoriaus, „visi muzikantai kartu naudojasi didžiule privilegija, kurią gavo, turi, puoselėja. Muzika – tai pirmapradė energija, kurios pagalba mes galime formuoti naujas idėjas. Muzika – tai viena stipriausių būsenų, kurią žmogus apčiuopia savo mintimis ir siela. Muzika – tai mūsų draugas, mūsų ginklas, mūsų meilužė ir mūsų advokatas. Linkiu šaunių pasirodymų Gatvės muzikos dienoje ir būkit laimingi su Ja...“

Gatvės muzikos diena - tai nekomercinė šventė atviroje erdvėje, kurioje gali dalyvauti kiekvienas, turintis bet kokį muzikos instrumentą. Tiek profesionalūs, tiek mėgėjiški įvairios instrumentinės ar vokalinės muzikos bei šokio atlikėjai ir grupės gali prisidėti prie šios šventės.

muzikos karalyste vukhf

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku