×

Klaida

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerijos/rugsejo2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Vilniaus universitetas Kaune pradėjo jubiliejinius akademinius metus

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerijos/rugsejo2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

rugsejo1 2014 vukhfNaujuosius studijų ir mokslo metus fakulteto bendruomenė pradėjo tradiciškai — Napoleono namo kiemelyje iškeldama VU Kauno humanitarinio fakulteto vėliavą tarp Lietuvos ir  Vilniaus universiteto vėliavųir kartu su choru „Veni gaudere“, vadovaujamu Adelės Mikalkėnienės, giedodama akademinio jaunimo himną Gaudeamus.  

 

Fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys paskelbė jubiliejinių studijų metų pradžią. Savo kalboje jis priminė fakulteto įkūrimo Kaune prieš 50 metų aplinkybes (kaip atsvarą tuo metu šiame mieste dominavusioms techniškosioms aukštosioms mokykloms) ir pasidžiaugė per tuos dešimtmečius išaugusiu VU KHF. Buvęs humanitarinis fakultetas tapo tarpdisciplininiu, jame susijungė humanitarinių, socialinių ir fizinių mokslų atstovų pajėgos, kurių dėka gimė unikalios studijų programos: Kultūros vadyba, verslo informatika, Lietuvių filologija ir reklama, Audiovizualinis vertimas.

{galerija}galerijos/rugsejo2014{/galerija}

Pasak dekano, dabartinis gana sudėtingas, kaip ir visiems universitetams,  veiklos tarpsnis naudingas fakultetui, nes „ VU KHF tampa atviresnis visuomenei, stiprėja bendradarbiavimas su viso pasaulio mokslo institucijomis ir verslo įmonėmis“.

 MG 4429„Į kasdienes mūsų veiklas aktyviai įsijungia socialiniai partneriai. Šiandien noriu padėkoti bendrovei „CSC Baltic“ ir jų atstovei dr. Jovitai Nenortaitei už paramą ir šaunias iniciatyvas. Pavasarį ši tarptautinė korporacija organizavo geriausių baigiamųjų darbų rinkimus ir nugalėtojus apdovanojo solidžiais piniginiais prizais. Šią vasarą CSC Baltic įrengė darbo ir poilsio zoną studentams. Jaukiame CSC lounge jie galės ilsėtis ir mokytis.“ – džiaugėsi  dekanas doc. K. Driaunys ir kvietė visus padėkoti dosniems fakulteto rėmėjams.

Jubiliejinės 50-osios Rugsėjo pirmosios proga VU Kauno humanitarinio fakulteto bendruomenę sveikino tarptautinės  informacinių technologijų bendrovės CSC grupės vadovė dr. Jovita Nenortaitė, VU KHF alumnė. Linkėdama kuo didžiausios sėkmės dėstytojams ir studentams ji sakė, kad visada malonu grįžti į savo Alma mater. Šventės metu dr. J. Nenortaitė  įteikė CSC prizus penkiems burtų keliu išaiškintiems virtualios viktorinos ‚Kas yra CSC?“ nugalėtojams. 

Po susitikimų su studijų programas kuruojančiomis katedromis fakulteto pirmakursiai kartu su dėstytojų atstovais išvyko į Vilnių dalyvauti tradicinėje VU dėstytojų, studentų ir alumnų eisenoje nuo LR Seimo rūmų į universiteto Didįjį kiemą. Spalvingoje jaunatviškoje eisenoje Gedimino prospektu, Šventaragio ir Pilies gatvėmis su savo vėliava ir nepamainomu fakulteto simboliu „pelėdžiuku“  žygiavo mūsų bendruomenės atstovai. Jų skanduotės „Nors maži tačiau galingi, VU KHF vieningi“  „Jei vilniečiai neužpyks, Kaunas – Lietuvos širdis“ ir kitos  nuotaikingai provokavo ne tik VU fakultetų studentus, bet ir sostinės gyventojus, stebinčius eiseną.

Šiemet Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete studijas pradeda 151 bakalauro  ir 115 magistrantūros pirmo kurso studentai. Pagal Erasmus mainų programą mūsų fakultete studijuos 22 studentai, atvykę iš Čekijos, Slovakijos, Ispanijos, Prancūzijos, Turkijos.

Sveikinimo kalboje rugsėjo 1 d. dekanas kvietė jubiliejiniais akademiniais metais ne tik siekti puikių studijų ir mokslo rezultatų, bet ir nepamiršti to, „kas svarbiausia  — draugiškų tarpusavio santykių, abipusės pagarbos ir žmogiškųjų vertybių puoselėjimo.” Nepamirškim!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku