Moksleivių verslumą vertino VU KHF doktorantai

verslumo vertinimas 2014Tarptautinės verslumo savaitės metu  Moksleivių mokomųjų bendrovių (MMB) mugėje, kuri lapkričio 19 d. buvo surengta ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, mokinių idėjas vertino ir jaunieji fakulteto mokslininkai iš Verslo ekonomikos ir vadybos katedros:  Mariana Sueldo, Raminta Žemaitytė ir Saulius Jurgelėnas.

Mugėje dalyvavo 30 MMB, kurios buvo vertinamos ne tik už gerą gaminio arba paslaugos idėją, bet ir už veiksmingą darbą, vadybos strategiją, bendrą supratimą apie verslą, savo veiklos bei komandos pristatymą, taip pat gebėjimą pritaikyti žinias ir patirtį.

Geriausia moksleivių mokomąja bendrove, atitinkančia visus šiuos kriterijus, buvo paskelbta įmonė „KiperS“, gaminanti praktiškus laikiklius automobiliams ir mobiliems telefonams.

Nominacijoje „Geriausias MMB stendinis pristatymas“, kurią kuravo Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto atstovai, nugalėtoja buvo pripažinta MMB „inKrauk“. Ši moksleivių mokomoji bendrovė gamina dėklus telefonams, kuriuos naudojant ant grindų ar žemės nereikia dėti į elektros tinklą pakrauti įjungto telefono. Jaunieji verslininkai neketina apsiriboti tik šia idėja, komanda žada įvairių patobulinimų. Vertintojams stendas labiausiai patiko tuo, jog imitavo telefono dėklą su visais priklausančiais atributais ir geriausiai atspindėjo idėją.

Renginio metu buvo nominuotos aštuonios skirtingos mokinių mokomosios bendrovės:

„Kipers“ - ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nominuota „Geriausia MMB bendrovė“.

„inKrauk“ -  VU KHF nominuota „Geriausias MMB stendinis pristatymas“.

„CDlabel“ -ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nominuota „Geriausias MMB  interviu“.

„Kipers“ -  KTU regioninio mokslo parko nominuota 1 vieta „Geriausia MMB idėja“.

„DrawIT“ - KTU regioninio mokslo parko nominuota 2 vieta „Geriausia MMB idėja“.

„Ratas“  - KTU regioninio mokslo parko nominuota nominuota 3 vieta „Geriausia MMB idėja“.

„Cosy“ - DNB bankas nominuota „Startuoliškiausia bendrovė“.

„Atrask save“ -  KTU EVF  nominuota „Originaliausia idėja mažiausiais kaštais“.

„Veltinis kitaip“  – LJA  nominuota, kaip „LJA geriausia bendrovė“.

Lietuvos Junior Achievement mokomosios mokinių bendrovės (MMB) – tai trumpalaikės akcinės bendrovės, kurias valdo mokiniai, jose praktiškai pritaikantys ekonomikos sąvokas ir įgyjantys verslo įgūdžių. Pirmiausia mokiniai nutaria, koks bus jų verslas, tada sukaupia kapitalą parduodami akcijas, vėliau – gamina ir parduoda savo produkciją (arba teikia paslaugas). MMB praeina visus bendrovės veiklos etapus, moka visus mokesčius ir vykdo kitus įstatymais numatytus įsipareigojimus. Nuo tikros įmonės mokomoji mokinių bendrovė skiriasi tik tuo, kad turi ribotą kapitalą ir veikia ribotą laiką.

Daugiau informacijos: http://www.ism.lt/index.php/bakalauro_studijos/desinysis_meniu/naujienos_ir_renginiai/ism_vyko_moksleiviu_mokomuju_bendroviu_muge/96309

Nuotraukos – Sauliaus Jurgelėno.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku