Dalyvaukime akcijoje „Knygų Kalėdos”!

2014 12 knygu kaledosGruodžio 1 – 11 d.  atneškime perskaitytas knygas į fakultetą ir atiduokime jas  – dalinkimės skaitymo džiaugsmu su lietuvių bendruomenėmis, įsikūrusiomis už Lietuvos ribų!

 

Knygų akcijos Vilniaus universitete Kaune istorija

 Prieš kelis metus kultūros vadybininkai, vadovaujami profesorės Virginijos Jurėnienės, surengė pirmająją kalėdinę knygų akciją, kurios metu buvo renkamos knygos Baltarusijoje gyvenantiems lietuviams. Jos metu buvo užmegzti glaudūs kontaktai su Lietuvos Respublikos ambasados Baltarusijoje darbuotojais ir Ambasadoriumi p. Evaldu Ignatavičiumi.

Pirmosios akcijos sėkmė įkvėpė tęsti šią prasmingą veiklą ir kasmet kviesti fakulteto bendruomenę dalintis perskaitytomis knygomis su Lietuvos pasienyje veikiančiomis lietuvių bendruomenių bibliotekomis. Mūsų fakulteto darbuotojų ir studentų surinktomis knygomis jau džiaugiasi ne vienos svetur gyvenančių lietuvių bibliotekos skaitytojai (pvz., Pelesos lietuvių visuomeninis susivienijimas „Gimtinė“ ir  Minsko lietuvių susivienijimas „Vytis“).

Pernai VU Kauno humanitarinio fakulteto akcija „Pasidalinkime perskaitytomis knygomis su Baltarusijos lietuviais!“ buvo įtraukta į Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas „Knygų Kalėdas“. Akcijos fakultete organizatoriai buvo pakviesti  į Prezidentūrą bei LR Užsienio reikalų ministeriją, kur šventinių renginių metu ne tik perdavė surinktas knygas, bet ir buvo pagerbti už prasmingą veiklą, kurią atliko visa Vilniaus universiteto Kaune bendruomenė.

Pratęskime prasmingą tradiciją dalintis knygomis

Pasak LR ambasados Baltarusijoje ministrės patarėjos Irenos Ūsaitės, šiemet mūsų pagalbos laukia ne tik Baltarusijos, bet ir Kaliningrado srityje (Rusija), Seinuose (Lenkija) ir Latvijos pasienyje gyvenantys lietuviai ir ypatingai vaikai, kurie nori skaityti lietuviškai. Iš Lietuvos prezidentūros fakultetą taip pat pasiekė kvietimas prisijungti prie akcijos,  „nes praėjusieji metai buvo labai sėkmingi ir mes labai norėtume  jus vėl matyti“.

Dalyvaukime LR Prezidentūros akcijoje „Knygų Kalėdos“! Padovanokime svetur gyvenantiems mažiesiems tautiečiams džiaugsmą skaityti lietuviškai!

Gruodžio 1 – 11 d.  atneškime perskaitytas knygas į fakultetą ir palikime jas akcijos ženklu pažymėtose vietose:  I korpuso antro aukšto vestibiulyje (prie buvusios bibliotekos); II korpuso antro aukšto fojė (prie prof. V. Gronsko (V) aud.); III korpuso I kompiuterių klasėje ir IV korpuso antro aukšto fojė (prie spausdinimo aparato).

 Gruodžio 12 d.  Lietuvos Respublikos prezidentūroje VU KHF bendruomenės atstovai mūsų surinktas knygas perduos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pakviestiems lietuvių bendruomenių atstovams.

 

Prisijunkime prie ketvirtus metus visoje šalyje organizuojamos akcijos „Knygų Kalėdos“, kurią globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė!

knygukaledos.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku