Studentai kviečia dalintis gerumu

dziaugsmo pastas 2014„Džiaugsmo paštas“ – tai akcija, kuri neš džiugią žinią Kauno Panemunės senelių namuose gyvenantiems senoliams. Visi studijuojantys ar dirbantys Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete gruodžio mėnesį turės galimybę užrašyti savo mintis į atvirukus, kuriuos seneliams nugabens akcijos organizatoriai ir savanoriai.

Gerumo raštu dalybų akciją sumanė Lietuvių filologijos ir reklamos 4 kurso studentės Kristyna Kovalevska ir Simona Kurcikevičiūtė. Joms talkins šios studijų programos pirmakursiai.

Pasak Kristynos ir Simonos, akcija siekiama parodyti nuoširdų dėmesį garbaus amžiaus senoliams. „Norime, kad jie žinotų, jog mums rūpi, mes jų nepamiršome! Tegu ir niūriausią dieną, ne tik  prieš šventes, jie nusišypsos ir pasijus reikalingi, mylimi“– sako „Džiaugsmo pašto“ akciją rengiančios merginos.

Jau šią savaitę „Džiaugsmo paštininkas“ užsuks į paskaitas VU Kauno humanitariniame fakultete ir surinks gražias mintis bei linkėjimus  į pašto dėžutę. „Džiaugsmo pašto“ dėžė stovės ir viename iš „Kalėdų miestelio“ namelių Kauno Rotušės aikštėje.

Fakultete ir „Kalėdiniame miestelyje“ surinkti  laiškučiai 2015 m. sausio 15 d. bus perduoti adresatams. Akcijos „Gerumo paštas“ organizatoriai ir savanoriai aplankys Kauno Panemunės senelių namus ir   bendraus su jų gyventojais. VU KHF studentai ne tik perskaitys seneliams fakulteto bendruomenės linkėjimus ir  surinktus laiškučius, bet ir kartu padainuos. Pasak vienos iš akcijos organizatorių, ji iš savo patirties žino, kad toks šiltas ir jaukus bendravimas labai patinka globojamiems senukams.

„Džiaugsmo pašto“ organizatorės žada, kad šis projektas nebus vienadienis ir proginis. Gražios mintys ir šilti žodžiai iš VU Kauno humanitarinio fakulteto į Panemunės senelių namus keliaus du kartus per metus.

„Džiaugsmo paštas“: neslėpk gerumo savyje – pasidalinki!

Akcijos „Džiaugsmo paštas“ draugai:

VšĮ „ARTima kultūra“ ir VU KHF filologų klubas „Aš pats“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku