„100 būdų, ką veikti, kai neturi, ką veikti“ – išnaudota galimybė, atsidūrus tinkamoje vietoje, tinkamu laiku

„Kokią knygą turėčiau parašyti, kad galėčiau sakyti: o dabar galiu ramiai mirti? Nelabai žinau, kokia ta knyga turėtų būti. Gal tokia, kurią perskaitytų tik du žmonės? Perskaitytų ir vienas kitam pasakytų: ši knyga – man. O antrasis su pirmuoju sutiktų. Ir visi trys būtume laimingi. Gal tada būtų galima mirti? Nežinau...“ (Gendrutis Morkūnas)

as pts vu khfGruodžio 10 dieną Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete įvyko susitikimas su knygos vaikams „100 būdų, ką veikti, kai neturi, ką veikti“ tekstų autore, fakulteto absolvente Diana Jušmanovaite ir leidyklos „Debesų ganyklos“ (naujas „Terra Publica“ prekės ženklas, skirtas vaikams) projektų vadove, taip pat mūsų fakulteto absolvente Kristina Rimkute. Susirinkusieji turėjo galimybę  ne tik pabendrauti su knygos vaikams tekstų autore ir išgirsti knygos atsiradimo istoriją, bet ir sužinoti apie praktikos galimybes leidykloje „Debesų ganyklos“. Renginį organizavo filologų klubas „Aš Pats“.

ka veikti kai neturi ka veiktiKą reiškia parašyti knygą? Nuo ko reikia pradėti? Apie ką rašyti, kad patrauktum skaitytojo dėmesį? Koks turėtų būti ryšys tarp knygos autoriaus ir skaitytojo? – tai tik keletas klausimų, į kuriuos Diana Jušmanovaitė atsakinėjo renginio metu. Tik pradėjusi atlikinėti praktiką leidykloje „Terra Publica“, mergina buvo įsitikinusi, kad jos darbas čia bus tekstų redagavimas, tačiau ši sritis neišpildė merginos lūkesčių, o tada ji ir išbandė jėgas rašydama tekstus vaikams. Kadangi leidykla vykdė projektą: norėjo išleisti žaidimų knygelę vaikams, reikėjo žmogaus, gebančio pateikti tekstą vaikams taip, kad šie viską aiškiai suprastų ir liktų sudominti. „Atsidūriau tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje“, – džiaugėsi savo sėkme Diana Jušmanovaitė.

Pristatant knygą „100 būdų, ką veikti, kai neturi, ką veikti“ pabrėžtas aktualus jos pavadinimas.  „KĄ MAN VEIKTI?“ – tai vienas populiariausių vaikų klausimų, dažnai keliantis nesibaigiantį galvos skausmą jų tėveliams. Ši knyga parodo, kad yra daug veiklų, suteikiančių galimybę smagiai ir turiningai leisti laiką net ir esant blogam orui arba žaidžiant netgi mokytis. Knygelėje galima rasti rankdarbių, receptų, žaidimų vienam arba dviem, pamokymų kaip linksmai susitvarkyti kambarį, kaip rūšiuoti. Renginio metu knygą buvo galima įsigyti.

as pats khf vuSusitikime dalyvavusieji turėjo galimybę išgirsti naudingos informacijos apie praktikos galimybes leidykloje. Savo žiniomis ir patirtimi dalijosi „Debesų ganyklos“ projektų vadovė Kristina Rimkutė. Anot jos, leidykla visada praktikantams stengiasi skirti kuo įvairesnio pobūdžio darbų, kad studentas galėtų save atrasti. Kristina akcentavo, kad universitete įgytos žinios yra labai naudingos ir jai praverčia įvairiose darbo situacijose. Taip pat patarė nelaikyti praktikos prievole, o naudotis proga ir stengtis įgyti kuo daugiau patirties, naujų įgūdžių bei žinių.

Pasibaigus renginiui dalyviai ir svečiai tęsė draugišką bendravimą prie puodelio arbatos. Džiugu, kad diskutuojant gimė naujų idėjų. Tikimės, jog filologų klubas „Aš Pats“ dar ne kartą džiugins fakulteto bendruomenę prasmingais ir įdomiais renginiais.

VU KHF filologų klubas „Aš Pats“

vukhf as pats

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku