Fakulteto atstovai vertino mokinių verslumą

khf vertino moksleiviusTradicinėje tarptautinėje Kauno mokinių mokomųjų bendrovių (MMB)  mugėje (balandžio 14 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje), kaip ir kasmet,  dalyvavo VU KHF Verslo ekonomikos ir vadybos katedros atstovai: doc. dr. Vilma Tamulienė ir doktorantai Raminta Žemaitytė bei Giedrius Romeika. Jie vertino mugės dalyvių prisistatymus ir įteikė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto apdovanojimą socialiai atsakingo verslo nominacijoje. Už draugiškiausią aplinkai verslo idėją jis atiteko MMB „inKrauk“ (Kauno „Saulės“ gimnazija).

MMB mugėje – gausu dalyvių ir prizų

Verslių mokinių renginyje šiemet dalyvavo 43 MMB iš Kauno ir Alytaus regionų bei Vestfolodo grafystės (Norvegija). MMB mugę organizavo Kauno miesto savivaldybė, Kauno miesto Švietimo ir ugdymo skyrius bei ekonomikos mokytojų metodinis būrelis, o nominacijas įsteigė ir renginį rėmė Kauno universitetai, verslo įmonės ir organizacijos.

Mugę atidarė Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris sveikindamas susirinkusius renginio dalyvius ir svečius pažymėjo jaunimo verslumo ugdymo svarbą Kauno miesto ateičiai. Į mokinių mokomųjų bendrovių mugės dalyvius kreipėsi ir  Lietuvo Junior Achievement direktorius Justinas Noreika bei buvusi JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Derse.

Konkursinės dalies metu mokiniai varžėsi dėl 20 nominacijų, tarp kurių šiais metais buvo gausu įmonių įsteigtų specialiųjų prizų: AB „Kauno autobusai“, UAB „UPS Lietuva“, AB „Kauno tiltai“, UAB „Adikopas“. Tradiciškai savo nominacijas įsteigė Kaune įsikūrę universitetai – Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas (VU KHF), ISM bei Kauno technologijos universitetas (KTU), taip pat DnB, Swedbank ir daugelis kitų įmonių bei organizacijų. Specialią kasmetinę nominaciją įsteigė ir Kauno miesto Tarybos narė Edita Gudišauskienė su vyru Fortūnatu.

Prizai atiteko geriausiems

Pagrindinėse nominacijose nugalėtojais tapo: už geriausią logotipą – MMB „Kipers“ (Kauno „Saulės“ gimnazija), už geriausią stendinį pristatymą – MMB „Hangloop“ (Kauno „Saulės“ gimnazija), už geriausią reklamą – MMB „Eventor“ (Kauno „Saulės“ gimnazija), už geriausią verslo kalbą – MMB „Ecosoap“ (LSMU gimnazija, Kaunas). Geriausia Kauno mokinių mokomąja bendrove šiais metais pripažinta MMB „Ecosoap“ (LSMU gimnazija, Kaunas), kurios nariai apdovanoti Kauno mero ir LJA  prizu. Be to, mugės laureatams ir svečiams iš Norvegijos Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyrius suteikė autobusą kelionei į Vilnių, o Vilniaus turizmo agentūra „Senamiesčio gidas“ moksleiviams suorganizavo edukacinį pažintinį turą lietuvių-anglų-norvegų kalbomis.

Mugės metu mokiniai ir mokytojai dalyvavo ne tik konkursinėje programoje, bet ir tarptautinėje konferencijoje „Bendradarbiavimo plėtotė kuriant tarptautines mokinių mokomąsias bendroves“. Joje pranešimus skaitė partneriai iš Norvegijos, Kauno „Varpo“ gimnazijos mokytojų komanda, rinkodara.lt vadovas Žilvinas Freighofas bei Kauno „Saulės“ gimnazijos ketvirtokai. Pranešimuose buvo aptartos įvairios temos: nuo istorinės verslų Kauno mieste apžvalgos iki tarptautinio bendradarbiavimo kuriant MMB.

Dr. Jūratė Radavičiūtė,

Užsienio kalbų katedra

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.930713983646072.1073741843.170080229709455&type=1
https://plus.google.com/u/0/photos/103003291260107679400/albums/6137615186131674721

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku