Radijo bangomis – apie audiovizualinį vertimą

laisvoji banga VU KHFGermanų filologijos katedros atstovai birželio 1 d. lankėsi radijo stotyje „Laisvoji banga“ ir dalyvavo laidoje „Aklas pasimatymas“. Tiltą tarp aklųjų ir reginčiųjų pasaulio tiesiančioje laidoje, kurią veda Kristijonas Bartoševičius, dalyvavo katedros vedėja doc. dr. Danguolė Satkauskaitė, Garsinio vaizdavimo dėstytoja ir tyrėja dr. Laura Niedzviegienė ir Audiovizualinio vertimo programos studentai: Dovilė Hofmanaitė, Simona Žukauskaitė, Greta Bureikaitė ir Mantas Baranauskas.

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto atstovų vizito radijo stotyje „Laisvoji banga“ metu įrašytos dvi laidos. Vienoje jų kalbama apie Germanų filologijos katedros kuruojamą Audiovizualinio vertimo programą ir joje studijuojamus dalykus. Ypatingas dėmesys skiriamas Garsinio vaizdavimo dalykui, kuris yra tiesiogiai orientuotas į audiovizualinės produkcijos pritaikymą žmonėms su regėjimo negalia.

laisvoji banga apie vu khfKitoje laidoje VU KHF Audiovizualinio vertimo studentai patys pristato savo parengtus audiovizualinės produkcijos garsinio vaizdavimo darbus, kalba apie įvairių žanrų garsinio vaizdavimo specifiką, įveiktus iššūkius ir smagius atradimus.

Garsinio vaizdavimo entuziastus į laidą pakvietė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos vyresnioji specialistė Lina Puodžiūnienė, vizitą derino dr. Laura Niedzviegienė.

Laidos bus transliuojamos 2015 06 14 ir 2015 07 05 d. 20–21 val. radijo bangomis ir internetu http://www.laisvojibanga.lt/.

Kviečiame klausytis!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku