Plėtojami ryšiai su Kauno „Saulės“ gimnazija

saule gimnazija vukhf 2015Kauno „Saulės“ gimnazija – viena iš septynių ugdymo įstaigų, su kuriomis VU Kauno humanitarinis fakultetas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis, numatančias įvairias bendras edukacines veiklas.  Spalio 14 d. fakultete vyko tarptautinio mokinių tiriamojo darbo „Kaip „parduoti“ Kauno tarpukario paveldą turistams?“ rezultatų aptarimas.

Renginyje kartu su Anglų-rusų kalbų studijų programos trečio kurso studentais dalyvavo ir 50 mokinių grupė iš Kauno „Saulės“ gimnazijos bei jos tarptautinių partnerių iš Švedijos, Austrijos ir Italijos gimnazijų. Renginį vedė VU KHF Užsienio kalbų katedros dėstytoja dr. Jūratė Radavičiūtė, o mokinių pristatymus komentavo Filosofijos ir kultūros studijų katedros profesorė Virginija Jurėnienė ir doktorantas Martynas Radzevičius.

Buvo pristatyti tiriamieji darbai apie Kauno miesto savivaldybės pastatą, gaisrinę, kino teatrą „Romuva“, karininkų namus „Ramovė“, Kauno centrinį paštą, Žaliakalnio Kristaus prisikėlimo bažnyčią, istorinę LR prezidentūrą bei Centrinio banko pastatą. Mokiniai pateikė labai įdomių idėjų ir pasiūlymų. Iš jų įdomiausi buvo: siūlymas rengti tarpukario Lietuvos šokių vakarus karininkų namuose „Ramovė“ ir idėja atverti istorinės LR prezidentūros kiemelį renginiams bei organizuoti mokymus būsimiems politikams Kauno miesto savivaldybėje. Pasak profesorės V. Jurėnienės ir dokt. M. Radzevičiaus, kurie  ne tik vertino pateiktas idėjas, bet ir diskutavo su tyrimo dalyviais apie dabartinę tarpukario Lietuvos architektūros objektų būklę, mokiniai verti pagyrimų už efektyvius bei didelių investijų nereikalaujančius pasiūlymus. Tiriamojo darbo rezultatai bus perduoti Kauno miesto savivaldybės specialistams, kurie rūpinasi architektūriniu Kauno miesto paveldu.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku