VU KHF absolventė kviečia į naują muzikos klubą

Orixo sazanskyteKultūros vadybos studijas Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete 2014 m. baigusi Eleonora Sazanskytė šiuo metu darbuojasi naujajame gyvos muzikos klube  „ORIXO“ Kaune. Ji džiaugiasi, kad iš Olandijos, kur pasisėmė vertingo kitų šalių kultūros pažinimo ir patirties, grįžo į savo gimtąjį miestą ir gali prisidėti prie puikaus ir ilgai laukto projekto.

 

 

 

Nauja vieta Kauno kultūros žemėlapyje

Orixo 2015VU KHF absolventė aktyviai įsijungė į lapkričio 6 d. startavusio naujo gyvos muzikos klubo  „ORIXO“ veiklą. Šis naujas pavadinimas ir vieta Kauno kultūros žemėlapyje skirta gyvai ir kokybiškai muzikai. „Mūsų tikslas – sukurti židinį kultūros iniciatyvoms, atlikėjams ir klausytojams. Šaltuoju metų laiku „ORIXO“ taps muzikinio gyvenimo epicentru mieste.“ – įsitikinęs vienas klubo steigėjų, saksofonininkas, klavišininkas, kompozitorius, daugelio projektų iniciatorius ir lyderis Liutauras Janušaitis.

„ORIXO“ įsikūrė Kauno laisvalaikio centro „Undinė“ pastate. Klubo erdvė restauruota iš esmės, artimiausiu metu planuojama ir pastato išorės, aikštelės bei prieigų renovacija. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai, mat, norėta išvengti prieštaravimų su muzikos nemėgstančiais kaimynais ir įsikurti šalia tankiai kavinėmis ir barais „apgyvendinto“ Kauno senamiesčio. Toks sprendimas, klubo steigėjų teigimu, nebuvo priimtas spontaniškai, prireikė kelių metų žvalgymosi ir tyrinėjimo. „“Undinę“ turbūt žinome visi, tačiau dauguma sutiks, kad tai nėra pati patraukliausia vieta. Su komanda tvirtai tikime, kad galime pasiūlyti ne tik kokybišką muzikos klubą, bet ir atgaivinti senąjį „Undinės“ pastatą. Puiki infrastruktūra, mažai kaimynų, šalia senamiestis. Tiesiog ideali vieta, tačiau, reikalaujanti daug sunkaus darbo ir atkaklių pastangų.“ – įspūdžiais dalinasi fakulteto alumnė.

Orixo khf„ORIXO“ atviras ieškantiems kokybiškos muzikos

Ji sako, kad klubo įkūrėjų komanda „ORIXO“ aukštai kelia kokybės ir turinio karteles. Klube su  minimalistiniu  interjeru  didžiausias dėmesys telkiamas į svarbiausius ir gyvos muzikos klubui būtinus elementus. Iki metų pabaigos  „ORIXO“ pakvies į daugiau nei 20 žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertų, bus pristatyti ir nauji projektai, vyks džiazo vakarai. Atlikėjams įrengta erdvi scena su aukščiausios kokybės garso technika bei apgalvotais akustiniais sprendimais. „Galėčiau įvardinti tik kelias scenas Lietuvoje, kur yra pagalvota apie atlikėją, jo komfortą iki pasirodymo. Kartais nėra net elementarių užkulisių.“ – pastebėjimais dalijosi L. Janušaitis. Klausytojų komfortui klubo rengėjai taip pat dėmesingi, todėl salėje nėra „aklųjų“ zonų, akustinių duobių, kiekvienam lankytojui stengiamasi sukurti maksimalias galimybes mėgautis kokybišku garsu. Pasak Liutauro, nėra tipinio klubo klausytojo portreto, „ORIXO“ atviras visiems, kurie domisi geros kokybės muzika. Naujasis klubas neslepia planų plėsti virtualių lankytojų ratą rengiant koncertų transliacijas internetu.

„Dar iki šių metų pabaigos numatoma daugybė koncertų, o ir ateityje darbo sumažėti neturėtų,“ – juokiasi Eleonora ir džiaugiasi, kad dar studijų VU Kauno humanitariniame fakultete metu pasisėmė ne tik teorinių žinių, bet ir taip reikalingos kultūros vadybininkui praktikos, kurią gali taikyti šiandieniniuose savo darbuose, tuo palengvindama kasdienybę ne tik sau, bet ir kolegoms. „Studijas baigiau jau beveik prieš du metus, tačiau toli nuo savo Alma Mater nepabėgau.“ – šypsosi Eleonora Sazanskytė ir sako, kad klube „ORIXO“ maloniai laukiami ir VU KHF bendruomenės nariai, vertinantys kokybišką muziką.

Nuotraukos – Ievos Jonelytės- Arlauskienės

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku