Džiaugsmo paštininkai vėl rinks sveikinimus senoliams

dziaugsmo pastas 2014„Džiaugsmo paštas“ – tai jau trečią kartą rengiama socialinė akcija, kuria Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) studentai siekia džiuginti globos namuose gyvenančius senelius visus metus,  ne tik per šventes. Gruodžio 5 dieną Rotušės aikštėje Kalėdinio miestelio atidarymo metu Kauno gyventojai ir svečiai bus vėl kviečiami rašyti sveikinimus senoliams.

Pirmą kartą akcijos iniciatorių – Kristynos Kovalevskos ir Simonos Kurcikevičiūtės (Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programa, IV k.) – paskatinti džiaugsmo paštininkai su nuotaikingu akcijos ženklu pažymėtomis kuprinėmis į centrines miesto gatves rinkti šiltų palinkėjimų išėjo prieš metus. Tada  šventiškai nusiteikę miesto gyventojai ir svečiai noriai rašė sveikinimus ir linkėjo sveikatos, šypsenų, ramybės. Pavasarį buvo surengtas dar vienas „Džiaugsmo paštas“, kurio metu surinktus sveikinimus VU KHF studentai taip pat perdavė Panemunės senelių namų globotiniams, kurie džiaugėsi ne tik spalvingais atvirukais ir gražiais žodžiais juose, bet ir jaunų žmonių parodytu dėmesiu. Lankydami senelius skaitėme jiems iš praeivių gatvėse surinktus sveikinimų žodžius, dainavome, muzikavome ir tiesiog jaukiai kartu leidome laiką. Todėl nenuostabu, kad abiems pusėms tokie susitikimai patiko. Susitarėme dar ne kartą susitikti. Šiais metais VU KHF absolventės K. Kovalevska ir S. Kurcikevičiūtė „Džiaugsmo paštą“ sėkmingai vykdo Vilniuje, o mes tęsiame jų sumanytą akciją Kaune.

Savo veiklą „Džiaugsmo pašte“ pradėjau praėjusią žiemą  pirmosios akcijos metu – buvau paštininkė, todėl mačiau žmonių nuostabą ir džiaugsmą, kai prašiau parašyti sveikinimą senelių namuose gyvenantiems senoliams. Taip pat patyriau, kaip seneliai džiaugiasi tokiais sveikinimais. Supratau – džiaugsmo paštininkai iš tiesų yra reikalingi! Todėl tikėdama šios akcijos prasmingumu šį kartą ėmiausi atsakingo akcijos koordinatorės vaidmens.

Gruodžio 9-11 ir 16-18 dienomis pakviesime visą VU KHF fakulteto bendruomenę ir miesto gyventojus prisidėti prie mūsų sumanymo ir dovanoti džiaugsmą jo taip laukiantiems senukams. Rašysime kalėdinius sveikinimus Kauno Panemunės senelių namuose ir „Senjorų viloje“ gyvenantiems senjorams, kuriuos sveikinimai pasieks dar prieš Šv. Kalėdas – gruodžio 21 dieną.

Žinoma, ši „Džiaugsmo pašto“ skleidžiama žinia būtų sunkiai įmanoma be mūsų akcijos draugų ir rėmėjų: VšĮ „Artimos kultūros“, leidyklos ,,Nieko Rimto“, „Puse Plus Kaunas“ atvirukų. Bet kokie gražūs atvirukai bebūtų, mieliausi senoliams jie tada, kai pripildomi jautrių žodžių ir gaunami iš jaunų žmonių rankų.

Akcijos „Džiaugsmo paštas“ koordinatorė

Angelina Lapinskaitė,

Lietuvių filologijos ir reklamos II k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku