Džiaugsmo paštininkai lankėsi pas senelius

dziaugsmo pastas 2015Visą gruodžio mėnesį prie Kauno rotušės buvo galima sutikti Džiaugsmo paštininkus, renkančius palinkėjimus Kauno senelių globos namuose gyvenantiems senoliams. Sveikinimų surinkta daugiau nei šimtas. Gruodžio 21 dieną jie perduoti globos namų „Senjorų vila“ ir  Kauno Panemunės senelių namų gyventojams. „Džiaugsmo pašto“ organizatoriai senolius džiugino ne tik kauniečių ir miesto svečių parašytais sveikinimais, bet ir dalijosi gražiausiomis mintimis apie Kalėdas ir klausėsi gyvos muzikos. Ją seneliams dovanojo solistė Marija ir pianistė Ieva Dūdaitės bei baritonas Arnoldas Stonys, kurių profesionalumas ir asmeninė šiluma paliko didelį įspūdį dėkingiems klausytojams.

Nuvykti į Kauno Panemunės senelių namus buvo labai malonu ir patiems Džiaugsmo paštininkams, kurie čia lankosi jau ne pirmą kartą. 2015 metų pavasarį į šiuos senelių namus vyko akcijos „Džiaugsmo paštas“ sumanytojos Kristyna Kovalevska ir Simona Kurcikevičiūtė (dabartinės Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programos absolventės). Šį kartą buvome priimti taip pat itin šiltai. Perskaitę atvirukus ir paklausę koncerto seneliai labai nustebino – dovanų gavome jų pačių sukurtą paveikslą. Taip pat nepamiršome aplankyti ir tų, kurie jau negali vaikščioti, todėl nesikelia iš lovos. Buvo be galo gera juos nudžiuginti, padovanoti gerą žodį. Apsilankę šiuose senelių namuose, nuvykome dar ir į kitus – „Senjorų vilą“. Čia taip pat buvo dainuojama, skaitomi Kalėdiniai sveikinimai ir palinkėjimai.

dziaugsmo pastas 2015 2Daryti gera – labai svarbu

Šiais metais prie akcijos prisijungusi lietuvių filologijos ir reklamos studentė Kristina Žiemytė sakė: „Dalyvaudama šioje akcijoje jaučiausi labai laiminga. Matydama džiugias, nuoširdžias šypsenas sustiprinau savo įsitikinimą, kad daryti gera – labai svarbu. Galbūt ne kiekvienas pajuntame tą meilę, kurios norėtume, tą šilumą, kuri šildo iš vidaus. Tačiau šiandien, stebėdama džiaugsmo ašaras senelių akyse, mintimis persikėliau į ateitį ir pagalvojau, jog norėčiau taip pat būti aplankyta, kai būsiu sena. Su džiaugsmu ir ypatinga šiluma, kaip kad mes šiandien aplankėme senelių namus. Nereikia didelių dovanų, užtenka tiesiog buvimo kartu ir priminimo, kad visi esame lygūs. Tiek ligoniams, tiek sveikiems – visiems reikia tos šilumos, kurią skleidėme šią dieną. Privalome nepamiršti mylėti ne tik save, bet ir kitus“. Iš tiesų tai buvo ypatinga diena tiek mums, tiek seneliams – džiaugsmo ašaros spindėjo mūsų visų akyse. Galiu pasakyti viena, gerumo dalybos  yra didelė dovana ir sau, ne tik tiems, kuriems duodi.

AJONDA leidyklaPadėka akcijos bičiuliams

Žinoma, labai džiaugiamės, jog prie Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų organizuojamos socialinės akcijos „Džiaugsmo paštas“ prisijungė ir kiti. Itin daug pagalbos sulaukėme iš VšĮ „Artima kultūra“ – jie pasirūpino, jog „Kalėdų miestelio“ nameliuose Rotušės aikštėje būtų pastatytos trys pašto dėžutės, kuriose taip pat buvo galima palikti linkėjimą seneliams. Šios organizacijos direktorius Danas Viluckas (VU KHF Kultūros vadybos studijų programos absolventas) prisidėjo ir prie kelionės į senelių namus organizavimo.

 

puse plus kaunasEsame dėkingi ir akcijos rėmėjams. Šiais metais prie „Džiaugsmo pašto“ prisijungė UAB „Puse Plus Kaunas“, Latvijoje įsteigta bendrovė ir sėkmingai savo veiklą vykdanti Lietuvoje. Taip pat sulaukėme paramos iš jau daugiau nei dvidešimtmetį dirbančios leidyklos UAB „Ajonda“. Šios dvi įmonės mums suteikė galimybę nudžiuginti senelius ne tik geru žodžiu, bet ir gražiu paveikslėliu, atviruku.

 

Akcijos „Džiaugsmo paštas‘2015“ koordinatorė Angelina Lapinskaitė,  

Lietuvių filologijos ir reklamos II k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku