Erasmus+: kuo ypatinga ši programa?

„Ar galima vienoje žinutėje aprašyti savo studijas Švedijoje pagal mainų programą? Tai tiesiog neįmanoma! Kaip gi sutalpinti NEREALIUS ir SUPER FANTASTIŠKUS mėnesius į pusę puslapio?!Bet gavęs tokią užduotį pasistengsiu ją atlikti kiek galima geriau,“- sako pilnas nepakartojamų įspūdžių Gyrius Kulakauskas, po semestro Umea universitete (Švedija) sugrįžęs VU KHF audiovizualinio vertimo studijų programos trečio kurso studentas.

Taigi, Erasmus+ yra nereali galimybė:

erasmussvedijaSutikti naujų žmonių (ir susirasti draugų visame pasaulyje, pvz., dabar aš turiu draugių Meksikoje ir Naujojoje Zelandijoje). Vos per savaitę subūrėm mažą grupelę žmonių ir pradėjom gaminti vakarienes bei visur kartu keliauti. O dabar kai kurie net atvažiuoja manęs aplankyti į Lietuvą ir tai – tiesiog nerealu!

Pasižvalgyti po įspūdingai atrodančias vietas. Kadangi buvau Švedijoj (jau ir taip labai gražioj vietoj), žinoma, aplankiau ir dar geresnę – Norvegiją! O keli iš mūsų net nukeliavo į Laplandiją aplankyti Kalėdų Senio ir išbandė rogutes, tempiamas šunų kinkinio. (Taip pat labai geras dalykas turėti draugę fotografę)

Negana to, Erasmus+ yra puiki galimybė išbandyti tai, ko niekada iki šiol nesi bandęs, ir tiesiog smagiai pašėlti! Tik pagalvokit, juk studentai nelabai dažnai grįžta aplankyti tų pačių šalių ir taip gerai praleisti laiko. Žinoma, studijos, mokslai ir pan. irgi egzistuoja, bet juos galima lengvai įtraukti į pagrindinį planą.

erasmussvedija vukhfJeigu trumpai, tai tiek. Man Erasmus+ programoje labiausiai patiko pačiam suteikiama visiška laisvė pasirinkti, kur vykti, ir keliauti vienam nieko nepažįstant. Tada esi priverstas bendrauti, rasti naujų draugų ir kontaktų (o tai ir yra tiesiog nerealu)!

Taigi ir jūs, jeigu norit eiti iš proto, rinkitės Erasmus+!

P.S. Ir jeigu ieškote daugiau informacijos, esu Girvydas Kulakauskas, studijuoju audiovizualinį vertimą. Susisiekim!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku