VU KHF garsinio vaizdavimo specialistės tobulinosi Austrijoje

erasmusAustrijaGermanų filologijos katedros dėstytojos doc. dr. Eglė Alosevičienė ir dr. Laura Niedzviegienė kovo 14–21 dienomis pagal ERASMUS+ personalo mokymosi programą lankėsi Austrijoje, Vienoje įsikūrusioje bendrovėje „AUDIO2 – Datamatix Datensysteme GmbH“.

„AUDIO2“ yra viena žymiausių Europoje garsinio vaizdavimo ir apskritai medijų bei kultūros prieinamumo gerinimo paslaugas teikiančių bendrovių. Į stažuotę Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkės vyko pagilinti teorines garsinio vaizdavimo žinias ir pagerinti praktinius įgūdžius. Stažuotės metu VU KHF dėstytojos lankėsi ne tik bendrovės „AUDIO2“ biure, bet ir Austrijos visuomeninio transliuotojo ORF būstinėje bei Vienos „Generali Arena“ stadione.

ErasmusAustrija vukhfGarsinio vaizdavimo entuziastės iš Vilniaus universiteto Kaune susitiko su bendrovės „AUDIO2“ vadovu Michael Kastelic, kuris papasakojo apie jo  įkurtos bendrovės istoriją, veiklą ir pasiekimus, itin geranoriškai koordinavo stažuotės mokymų programą. Dr. Laura Niedzviegienė ir doc. dr. Eglė Alosevičienė susitiko su „AUDIO2“ darbuotojais, teikiančiais profesionalias garsinio vaizdavimo paslaugas. ORF studijoje dėstytojos stebėjo kalnų slidinėjimo pasaulio taurės varžybų tiesioginės transliacijos garsinį vaizdavimą, dalyvavo šokių projekto „Dancing Stars“ trečiosios laidos generalinėje repeticijoje, kur stebėjo, kaip garsinio vaizdavimo specialistai ruošiasi akliesiems „gyvai“ komentuoti tiesioginę renginio transliaciją, lankėsi futbolo varžybose ir klausėsi „AUDIO2“ darbuotojų atliekamo rungtynių garsinio vaizdavimo.

Susitikime su bendrovės „AUDIO2“  darbuotojais, rengiančiais filmų garsinį vaizdavimą, Niedzviegienė ir E. Alosevičienė diskutavo apie garsinio vaizdavimo situaciją Europoje, garsinio vaizdavimo perspektyvas Austrijoje ir Lietuvoje. VU KHF atstovių vizito Vienoje metu buvo aptartos tolimesnio institucijų bendradarbiavimo galimybės.

Germanų filologijos katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku