Choro „Veni Gaudere“ branda įvertinta tarptautiniame konkurse

Veni gaudere 2016XX tarptautiniame Stasio Šimkaus chorų konkurse, kuris vyko gegužės 13-15 d. Klaipėdos koncertų salėje, VU KHF choras „Veni gaudere“ pelnė I laipsnio diplomą. Pademonstravęs aukštą vokalinės kultūros lygį ir į priekį praleidęs tik  Estijos nacionalinės operos vaikinų ir berniukų bei Klaipėdos universiteto Menų fakulteto (muzikos mokytojų ir chorvedžių kalvės) studenčių chorus, mūsų fakulteto choras užėmė III vietą.

Tai didelis mūsų mylimo kolektyvo ir jo vadovės Adelės Mikalkėnienės pasiekimas. Šis kas antrus metus rengiamas konkursas yra vienintelis reprezentacinis chorinės muzikos konkursas Lietuvoje, kurio aukšti reikalavimai atitinkamai lemia ir jo dalyvių meninę brandą. Konkursui atrenkami chorai, jau turintys aukštą meninį lygį. Konkursas įtrauktas į Europos chorų konkursų ir festivalių rejestrą, informacija apie jį skelbiama prestižiniame Europos chorų sąjungos periodiniame žurnale „Europa Cantat“.

„Veni gaudere“ nuopelnai tokiame išskirtiniame konkurse, kur stipriausi chorai atlieka ryškiausių Lietuvos chorinės muzikos kūrėjų kompozicijas ir įvairią šiuolaikinę chorinę muziką, ypatingai reikšmingi  ne tik dėl jų garbingumo. Intensyvų pasirengimą konkursui Adelės Mikalkėnienės vadovaujamos choristės sugebėjo suderinti su studijomis. Visą pavasarį kasdien repetavusios po 2 ir net 4 valandas merginos rašė baigiamuosius darbus, o kai kurios –  net po du ir jau šiandien gina pirmuosius!

Mielos VU KHF gražiabalsės, džiaugiamės kartu su jumis, didžiuojamės ir linkime sėkmės!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku