Nestandartinės kūrybinės dirbtuvės su biomenininke iš Portugalijos

Seminaras 2016Žinoma biomeno kūrėja iš  Portugalijos Marta de Menezes gegužės 20 d. VU Kauno humanitariniame fakultete surengė kūrybines dirbtuves  ir seminarą „Art and biology together, an experimental practice“ Filosofijos ir kultūros studijų katedros kuruojamų Meno vadybos ir Kultūros vadybos studijų programų studentams bei dėstytojams.

 

Kūrybinėse dirbtuvėse Marta de Menezes demonstravo, kaip naudojant Petri lėkšteles su standžiąja terpe arba tiesiog agaru ir pasitelkiant įvairias skirtingas medžiagas galima aptikti mus supančios aplinkos mikroorganizmus. Šių nestandartinių kūrybinių dirbtuvių dalyviai kiekvienas galėjo pabūti ir biologu, ir menininku bei sukurti išskirtinius kūrinius.

 

portugales seminaras 2016Menininkė atvyko iš kultūros organizacijos „Cultivamos Cultura“ (Portugalija). Marta de Menezes kuria meno ir biologijos sankirtoje, daug dirba mokslinių tyrimų laboratorijose. Savo kūryboje menininkė rodo, kad naujos biologinės technologijos gali būti naudojamos kaip naujos meno terpės.
1999  m. Marta de Menezes sukūrė savo pirmąjį biologinį meno kūrinį („Nature?“) pakeisdama gyvų drugelių sparnų modelius. Nuo tada menininkė savo parodose naudojo įvairius biologinius metodus: smegenų portretus, kuriuose žmogaus protas gali būti matomas („Functional Portraits“, 2002 m.), žmogaus DNR zondus panaudojo kurdama mikro skulptūras („NucleArt“, 2002 m.), kūrė skulptūras iš baltymų („Proteic Portrait“, 2002-2007 m.m.) ir kitus įdomius biologinius metodus.

Daugiau informacijos apie menininkę Martą de Menezes bei jos kūrybą: http://martademenezes.com/

Agnė Šukaitytė,

Vilniaus universiteto

Kauno humanitarinio fakulteto Meno vadybos I k. magistrantė 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku