Studentų akrostichas. I.

erasmus ispanijaLietuvių filologijos ir reklamos II kurso studentės rengia interviu ciklą „Studentų akrostichas“. Pirmajame iš  jo – „Ispanijoje gyvenama be streso“ – Agnietė Gedrimaitė kalbina Eglę Petkutę, kuri VU Kauno humanitariniame fakultete studijuoja anglų ir rusų kalbas. IV kurso studentė Eglė dalijasi Erasmus+ studentų mainų programos metu Ispanijoje patirtais įspūdžiais ir ne tik.

E – rasmus+ studentų mainų programa paliko teigiamą įspūdį?

Žinoma. Visiems siūlau pasinaudoti šia galimybe. Ne tik pakeliauji, gyveni visiškai kitokioje aplinkoje, bet ir susipažįsti su daugybe skirtingų žmonių. Paprasčiausiai keliaudamas/ilsėdamasis kitose šalyse tokių dalykų nepatirsi.

G – al galėtum papasakoti, kas labiausiai patiko Ispanijoje?

Gyvenimas be streso. Mes įpratę visur skubėti ir galiausiai nieko nespėti, stresuoti dėl kiekvieno menkniekio, o ten visi atsipalaidavę. Aišku, iš pradžių tai erzino, juk mes įpratę viską daryti kaip „reikia“. Bet dabar aš pasiilgstu to.

L – ietuvos ir Ispanijos universitetų mokymo metodikos pagrindiniai skirtumai?

erasmus vu ispanijaIspanijoje keisčiausia buvo tai, kad įtvirtinti žinioms beveik nerašėme jokių testų, kaip rašome čia. Nors tai labiau priklauso nuo to, ką tu studijuoji. Žinoma, vietoje testų buvo kitokių darbų, dažniausiai – darbas grupėje, pavyzdžiui, pristatyti kokią nors temą.

Ė – jimas į kultūrines vietas (teatrą, muziejus, parodas) yra tavo laisvalaikio dalis? Ką manai apie žmones, kurie ten lankosi?

Manau, kad visiems reikėtų kartais „pasikultūrinti“. Padeda tobulėti asmenybei. Mėgstu nueiti ir į teatrą, ir į muziejus. Pavyzdžiui, muziejuose iš gidų aš daugiau išmokstu negu per istorijos pamokas išmokdavau. O apie tokius žmones galvoju, kad su jais turėtų būti įdomu pasišnekėti, padiskutuoti tam tikromis temomis.

P – ats mėgstamiausias patiekalas?

Sunku išsirinkti, bet būdama Ispanijoje labiausiai svajojau apie cepelinus... Ir kebabus.

E – gzotiškos šalys (pvz.: Indija, Indonezija, Marokas ir t.t.) tau atrodo patrauklios? Jei taip, tai į kurią labiausiai norėtum nuvykti?

Man nesvarbu kur, svarbu keliauti. Visur atrasi/pamatysi kažką kitokio, savito...Kur labiausiai norėčiau nuvykti, atsakyti sunku, bet tikrai norėčiau aplankyti daug šalių. Bet prieš keliaudama į egzotiškas šalis pasidomėčiau jų kultūra, kad nebūtų didelio barjero.

T – ave įkvepiantis žmogus, autoritetas? Kodėl?

Galbūt ir skambės nuvalkiotai, bet didžiausias autoritetas – mano tėvai. Visada padrąsina, įkvepia, kai jaučiuosi pasimetusi.  

K – odėl pasirinkai būtent šį VU fakultetą ir šią studijų programą?

Iš pradžių įstojau į VU Užsienio kalbų institutą, po pusmečio perėjau į Kauno humanitarinį fakultetą, o tokią studijų programą pasirinkau, nes man kalbos įdomu. Ypač įdomu ieškoti panašumų ir skirtumų tarp kalbų. Įdomiausia bendrauti su užsieniečiais.

U – ždaras ar atviras žmogus esi?

Labiau atviras.

T – tinkamiausiai Tavo asmenybę apibūdinanti mintis/ frazė? Kodėl?

People are strange: they are constantly angered by trivial things, but on a major matter like totally wasting their lives, they hardly seem to notice. Neatsimenu, kur išgirdau ar radau ją, bet man ji labai patiko, nes ją prisiminus norisi kažką pakeisti savo kasdienybėje.

Ė – mimą į kariuomenę vertini teigiamai ar neigiamai? Kodėl?

Na, gal tai turėtų būti paties žmogaus pasirinkimas, bet aš pati tai vertinu teigiamai. Galbūt žmonės, kurie neatranda savęs, nieko, išskyrus grindinio šlifavimą, neveikia, atras save tokioje vietoje. Iš žmonių pabuvojusių kariuomenėje kol kas girdėjau tik teigiamus atsiliepimus. Yra ir tokių, kurie nori prisijungti prie profesionalios tarnybos. Tai gal nėra jau viskas taip blogai.  

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku