„Sielų upė“ tekės jau 15-tą kartą

Sielu upeJau 15-tą kartą Kauno mieste vykstantis renginys „Sielų upė“ kviečia ir šiais metais prisidėti prie gražaus tikslo – kartu paminėti išėjusiuosius ir prisiminti juos uždegant žvakelę ir nušviečiant kelią sieloms į dangų. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės (VU KHF SA) nariai, lapkričio pirmosios vakarą 17.00-22.00 val. įžiebs žvakelių upę.

Studentai kviečia visus kauniečius ir miesto svečius pasigrožėti neeiliniu renginiu ir drauge susikaupti, prisiminti artimuosius bei savo uždegta žvakele prisidėti prie šios akcijos. 18 val. Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje vyks Šv. mišios, kurias aukos bažnyčios rektorius kun. teol. lic. Kęstutis Rugevičius. Mišiose dalyvaus VU KHF choras „Veni gaudere“ (vadovė Adelė Mikalkėnienė) ir instrumentinis ansamblis „Concordi sono“ (vadovė Kristina Katavičiūtė).

Pirmą kartą Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto ir miesto tradicija tapusi „Sielų upė“ buvo surengta 2002 m. kultūros vadybos studentės Agnės Januškevičiūtės iniciatyva. Pradžioje žvakelių upė tęsėsi fakulteto teritorijoje nuo dekanato iki Napoleono namo, o metams bėgant ilgėjo, kol tapo tokia didelė, – šiemet miesto centre nušvis net 6500 žvakučių.  „Sielų upė“ tekės nuo VU Kauno humanitarinio fakulteto link Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios, iki pat Vienybės aikštės.

Prasmingomis VU KHF studentų iniciatyvomis, jų sąmoningumu ir pagarba lietuviškoms tradicijoms džiaugiasi fakulteto dekanas doc. Kęstutis Driaunys: „Penkiolika metų fakulteto  studentų rengiama akcija „Sielų upė“ yra labai reikšminga tiek fakulteto, tiek visai miesto bendruomenei. Lapkričio 1-os vakarą  mums labai svarbu būti kartu, kad tęstųsi  ilgametė tradicija ir būtų puoselėjamas gražus jos pirmtakų sumanymas.  Mūsų studentų projektas primena gilias lietuviškų Vėlinių tradicijas ir yra gyva kultūrinio palikimo dovana ne tik fakulteto, bet ir visai miesto bendruomenei.
Kasmet kviečiame visus fakulteto darbuotojus ir fakulteto absolventus, jau  aplankiusius savo artimųjų kapus, prisijungti prie Studentų atstovybės akcijos ir uždegta žvakele, mintimis, susikaupimu ir malda  paminėti visus išėjusius amžinybėn mūsų fakulteto bendruomenės narius. Šiemet  kviečiame visus ne tik į senamiestį ir miesto centrą, bet ir į Vytauto bažnyčią, kur 18 val. bus aukojamos Šv. Mišios ir už VU KHF bendruomenės narius, išėjusius Anapilin.“

Kviečiame prisijungti prie penkioliktos  „Sielų upės“!

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto
studentės Dovilė Lukošiūtė ir Kristina Bacevičiūtė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku