Džiaugsmo paštininkai Kaune rinks sveikinimus senoliams

baneriukas dziaugsmo pastui

VU Kauno fakulteto Lietuvių filologijos katedros studentų akcija „Džiaugsmo paštas“ savo veiklą pradėjo 2014 metais. Jos sumanytoja Kristyna Kovalevska prisimena, kad „idėja gimė iš didelio noro dalintis gerumu, šypsena su tais, kurie nefigūruoja mūsų socialinėje visuomenėje. Rūpėjo sukurti ryšį tarp kartų ir parodyti senoliams, kad jie nėra visų užmiršti“. Dabar VU KnF absolventė Kristyna persikėlė į Vilnių, kur taip pat vykdo šią akciją, o jos pradėtą veiklą Kaune tęsia Lietuvių filologijos ir reklamos I ir II kurso studenčių grupelė,  prieš didžiąsias metų šventes pasiryžusi  atgaivinti šį puikų projektą.

Iki šiol akcijos principas buvo labai paprastas: atvirukų pavidalu siekiama gauti  rėmėjų paramą, vėliau su visų jų „kraičiu“ keliaujama per miestą ir prašoma praeivių parašyti nuoširdų palinkėjimą senoliams. Vėliau atvirukai nugabenami į senelių globos namus, kur išdalinami studentų surengtos šiltos ir jaukios šventės metu.

Padėti nudžiuginti senolius galėsi ir Tu! Gruodžio 6-tą dieną bus rengiamos „Džiaugsmo pašto dirbtuvės“. Ten galėsi savo paties rankomis pagaminti  atviruką, kuris vėliau bus įteiktas šilumos ir gero žodžio pasiilgusiam žmogui. Džiaugsmingosios dirbtuvės vyks Kūrybos inkubatoriuje (VU KnF 4-to korp. 3-iame a.). Jų metu idėjomis mielai pasidalins profesionali dizainerė Inga Navickaitė. Ji pamokys, kaip sumaniai, bet nesudėtingai, sukurti  mielą atviruką.

Jeigu gruodžio 6 dieną turi neatidėliotinų planų ir niekaip negalėsi dalyvauti dirbtuvėse, nenukabink nosies! Yra dar vienas būdas prisidėti prie „Džiaugsmo pašto“ sklaidos. Viduje susikaupusius palinkėjimus galėsi surašyti į atviruką, kurį pasigaminsi namuose ar fakultete pietų pertraukos metu. Jį tereiks įmesti į akcijos dėžutę „Džiaugsmo pašto“ būstinėje, kuri įsikurs fakulteto ketvirto korpuso antrame aukšte prie J. Biržiškos auditorijos.

Nelik abejingas „Džiaugsmo paštui“, prisijunk ir suteik džiaugsmo garbiems senoliams!

Ieva Bosaitė,

Lietuvių filologijos ir reklamos II k. studentė

dziaugsmo pastas 2016

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku