Įspūdžiai iš vieno seniausių universitetų Europoje

foto2Germanų filologijos katedros docentė Jurgita Kerevičienė gegužės pradžioje lankėsi Koimbros universitete (Coimbra, Portugalija), kur su magistrantūros bei doktorantūros studentais dalijosi mintimis apie audiovizualinio vertimo būdus ir subtitravimo subtilybes.

 

Doc. dr. J. Kerevičienė ne tik maloniai prisimena vizitą į Portugaliją, bet ir ragina VU Kauno fakulteto studentus pasinaudoti Erasmus programos galimybėmis ir patiems išvykti pastudijuoti viename seniausių universitetų Europoje:

 

foto4„Neišdildomus įspūdžius paliko ne tik šiltas bendravimas ir bendradarbiavimas su magistrantūros studentais, akademine bendruomene, profesionaliais vertėjais - subtitruotojais, bet ir pats gyva istorija dvelkiantis universitetas. Įspūdingas net kelias į šį ant stačios kalvos viršūnės įsikūrusį ir virš viso miesto iškilusį  universitetą, reikalaujantis  nemažai fizinių jėgų. Pats Koimbros universitetas yra vienas seniausių universitetų Europoje, įkurtas 1290 m., ir šiandienos moderniame pasaulyje vis dar išlaiko senąsias akademines tradicijas: studentai dėvi juodas mantijas, senosiose istorinėse auditorijose juos egzaminuoja specialiais kostiumais ir  mantijomis pasipuošę dėstytojai. Koimbros universiteto akademinė bendruomenė lankosi čia pat veikiančioje seniausioje Europos bibliotekoje-muziejuje, skaito, diskutuoja ar mokosi senovę menančiuose universiteto vidiniuose kiemeliuose.

Įdomus, aktyvus studentų gyvenimas su tradicinėmis naujokų įšventinimo šventėmis, serenadų vakarais ir prasmingos, profesionalios studijos su kompetentingais dėstytojais iš įvairių Europos šalių kasmet į Koimbrą pritraukia nemažai studentų iš skirtingų kraštų. Norėčiau padrąsinti ir mūsų fakulteto studentus pasinaudoti Erasmus programos galimybėmis ir nuvykti studijuoti į šį įspūdingą universitetą, ten pasisemti žinių ir pramokti portugalų kalbos. Sėkmės!“

Germanų filologijos katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku