VU KnF pirmakursiai‘2017: „Integracijos savaitė buvo SUPER!“

Jau antrus metus VU Kauno fakultete  organizuojama „Pirmakursių Integracijos savaitė“ šiemet vėl subūrė pirmo kurso studentus, rugsėjo 1-8 dienomis juos pakvietusi į įvairiausius renginius – paskaitas, susitikimus, ekskursijas ir vakarones.

Apie įsimintinus pirmosios savaitės įspūdžius Vilniaus universitete Kaune (VU KnF) studijas čia pasirinkę I kurso studentai papasakojo Lietuvių filologijos ir reklamos III k. studentei Paulinai Taškutei, kuri  yra parengusi ne vieną  įdomų interviu fakulteto tinklapiui www. knf.vu.lt. Pasak Paulinos, mokslo metų pradžia kiekvienam žmogui atneša įvairių pokyčių ir naujų iššūkių, tačiau įsimintiniausiu ruduo tampa pirmo kurso studentams, kurie neslėpdami jaudulio su dideliu noru ir spindinčiomis akimis žengia į naują jiems akademinį pasaulį. Smagu iš pirmųjų lūpų išgirsti, kad naujieji mūsų bendruomenės nariai džiaugiasi ne tik susipažinę su universiteto bei fakulteto istorija, bet ir labiau susidraugavę tarpusavyje, pajutę artimesnį ryšį su visa fakulteto bendruomene ir supratę esantys reikšminga VU Kaune dalimi.

Neda Pogoželskaitė 001„VU KnF – puiki vieta studijuoti!“

Studijuoti audiovizualinį vertimą VU KnF norėjau jau nuo dešimtos klasės, nes ši studijų programa yra unikali, nauja ir apima dvi sritis – filologiją ir vertimą. Ne mažiau svarbus buvo ir mano noras geriau suprasti ir sustiprinti anglų kalbos žinias, sužinoti jos ypatumus bei galimybė išmokti naujų kalbų. Manau, kad daugumai pirmakursių įsiliejimas į naują bendruomenę ir kiek kitokią mokymosi aplinką yra nemenkas iššūkis. Norėčiau pasidžiaugti integracijos savaitės idėja. Manau, kad ji yra labai reikalinga ir naudinga, nes padeda išsklaidyti baimę ir paruošia naujam etapui – gyvenimui universitete. Integracijos savaitės metu dalyvavau Rugsėjo 1-osios eisenoje Vilniuje. Man patiko eisenos atmosfera ir studentų išradingumas, buvimas drauge. Per pirmąją savaitę vyko daug paskaitų. Jų metu sužinojau svarbių dalykų apie universitetą, gyvenimą jame, karjeros galimybes, akademinę etiką bei universitete teikiamas interaktyvias paslaugas ir apie studijų miestą Kauną. Visą šią savaitę vainikavo Bičiulystės vakaras, kurio metu žaidimai ir šokiai padėjo dar labiau sustiprinti draugystės ryšį su visa fakulteto bendruomene.

Neda Pogoželskaitė (Audiovizualinis vertimas)

 

Vilmantas Alčiauskas

„Rugsėjo I eisenoje pasijutau tikru VU studentu!“

Sprendimui studijuoti VU KnF finansų ir apskaitos taikomąsias sistemas turėjo įtakos du dalykai. Visų pirma, seniai norėjau studijuoti finansus ir apskaitą. Kai pamačiau, kad šie dalykai gali būti suderinti su informacinėmis technologijomis, nebeieškojau kitos studijų programos. Antra, – VU Kauno fakultete studijuojantys draugai labai gerai atsiliepė apie studijas. Integracijos savaitė paliko labai daug teigiamų emocijų, o ypač Rugsėjo 1-osios eisena. Jos metu pasijutau didelės bendruomenės dalimi (tą pajautė ir mano balsas po eisenos), man buvo garbė skanduoti šūkius. VU KnF atradau ne tik naujų kolegų, bet ir žinių.

Vilmantas Alčiauskas (Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos)

 

Edita Majauskaitė 001„VU KnF – kūrybiškas, vieningas, gyvas!“

Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programą pasirinkau atsižvelgdama į savo pomėgius, nes lietuvių kalba, jos skambesys, sugebėjimas žodžiais perteikti emociją mane žavėjo jau vaikystėje. Juk posakis „plunksna galingesnė už kardą“ skamba galingai, tiesa?

Nors mokslo metai prasidėjo vos prieš savaitę, paskaitos – prieš kelias dienas, o fakulteto koridoriai dar šiek tiek gąsdina savo painumu, aš jau jaučiuosi atvykusi ten, kur, atrodo, turėjau būti visą gyvenimą. Pirmiausia dėl to, kad kiekvienas sutiktas žmogus – besišypsantis ir pasiruošęs padėti. Galiu drąsiai užduoti bet kokį klausimą. Paskaitos įdomios ir įtraukiančios savo turiniu, o fakulteto aplinka – jauki, rami, tarsi sava...

Pirmąją savaitę pradėjome dalyvaudami Rugsėjo pirmosios šventėje bei eisenoje Vilniuje, kartu su kitų fakultetų studentais. Ši diena, ko gero, buvo pati įsimintiniausia dėl bendruomeniškumo jausmo, vienybės ir puikių emocijų. Tokie prisiminimai greitai neišblėsta. Likusios savaitės veiklos buvo labai vertingos, nes mūsų laukė naudingos paskaitos apie gyvenimą universitete ir įvairius praktinius studijų aspektus. Ketvirtadienis kiek skyrėsi nuo kitų dienų, nes buvo plačiau orientuotas į laisvalaikio veiklas ir linksmybes. Ir tikriausiai dauguma „fuksų“, tą dieną dalyvavusių  Bičiulystės vakare, sutiktų, kad jis buvo neįprastas, bet tikrai labai smagus.

Edita Majauskaitė (Lietuvių filologija ir reklama)

Donatas Kalvaitins Nuotrauka Indrės Zabulytės„Susitikime su Kauno savivaldybės atstovu sužinojau apie jaunų žmonių iniciatyvas, padedančias puoselėti mano miestą“

Pasirinkau studijuoti ekonomiką ir vadybą, nes supratau, kad ši studijų programa būtent man. Mėgstu matematiką, logiką, tačiau vien tiksliųjų mokslų „graužti“ negaliu. Greitai pabosta, todėl noriu, kad mano studijos būtų susijusios su žmogumi, jo aplinka. Pasidomėjęs ekonomika supranti, kad ji supa mus gyvenime kiekvieną akimirką! Studijas VU KnF pasirinkau dėl aukštos studijų kokybės ir galimybės studijuoti gimtajame mieste.

Rugsėjo 1-osios eisena paliko labai didelį įspūdį. Pasijutau didelės jaunų ir žingeidžių žmonių šeimos dalimi. Ypač sudomino mūsų fakultete vykęs susitikimas su Jaunimo reikalų tarybos pirmininku Mantu  Jurgučiu, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu. Nors esu kaunietis, nežinojau, kad jaunų žmonių iniciatyvos padeda puoselėti šį miestą. Integracijos savaitės metu vykusiame Bičiulystės vakare buvo labai smagu pažaisti stalo žaidimus, susipažinti su kitais studentais. Atradau naujų draugų, kurie praskaidrina nuotaiką pertraukų metu prie kavos puodelio.

Donatas Kalvaitis (Ekonomikos ir vadyba)

 

Neda Gorytė 001

 

„Pirmakursiui integracijos savaitė yra tikras išsigelbėjimas“

Pasirinkau studijuoti anglų ir švedų kalbas VU KnF žinodama, kad švedų kalba yra plačiai vartojama tarptautiniuose santykiuose su Skandinavija, o be anglų kalbos turbūt neišsiversčiau tarptautinėje kompanijoje. Su švedų kalba jau esu susipažinusi ir galiu drąsiai teigti, kad ją pamilau, todėl noriu tęsti mokymąsi.

Integracijos savaitė pirmakursiui yra tikras išsigelbėjimas. Ypač tiems, kurie nedalyvavo pirmakursių stovykloje, nes joje susipažinome ne tik su kurso draugais, bet ir su kitų studijų programų bendraamžiais. Rugsėjo 1-oji buvo pati įdomiausia integracijos savaitės diena, nes vykome į eiseną Vilniuje, o ten patirtos emocijos išliks dar ilgam. Kai dalyvavome eisenoje, iš tikrųjų pasijutome VU studentais, pamatėme, kad esame labai didelės bendruomenės dalimi. Mūsų fakultete vykusios paskaitos padėjo susipažinti su ketverius metus lydėsiančia aplinka. Taip pat sudomino ekskursija po VU, ji padėjo suprasti, jog esame šio universiteto „vaikai“ ir privalome pažinti savo Alma Mater. Manau, kad VU KnF yra atviras, šeimyniškas ir perspektyvus.

Neda Gorytė (Anglų ir švedų kalbos)

Karolis Raškauskas„VU KnF – draugiškas, vieningas ir stiprus“

Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga – vienintelė tokia studijų programa Lietuvoje. Kadangi mėgstu IT (informacines technologijas), mane labai suintrigavo ši specialybė, todėl pasirinkau studijuoti būtent ją.

Visa integracijos savaitė buvo tiesiog „super“. Rugsėjo 1-sios eisena suteikė nepamirštamų įspūdžių visam gyvenimui. Paskaitose gavau daug informacijos apie universiteto gyvenimą ir kultūrą. Jos buvo tikrai informatyvios ir naudingos, o ekskursija po VU suteikė žinių apie universiteto istoriją. VU KnF apibūdinčiau kaip draugišką, vieningą ir stiprų universitetą.

Karolis Raškauskas (Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga)

Dėkojame Paulinai ir visiems jos pašnekovams. Tegu jų pirmuosius palankius įspūdžius apie VU KnF sutvirtina kasdien čia įgyjamos žinios, sutinkami žmonės ir nauji smagūs potyriai!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku