Kalėdinės akcijos knygos jau perduotos senoliams

knygu kaledos 2017Šių metų gruodžio 20 dieną VU Kauno fakulteto meno vadybos magistrantūros studentai surengė šventinį vakarą Kauno Panemunės socialinės globos namuose, kurio metu pasveikino ten gyvenančius senelius ir perdavė jiems Kalėdų akcijos metu surinktas knygas. Senoliams perduotos 5 dėžės knygų, kuriomis pasidalijo ne tik VU Kaune bendruomenė, bet ir jų draugai bei kelių Kauno gimnazijų moksleiviai.

Renginyje Panemunės socialinės globos namuose dalyvavo virš 60 senolių – kiekvienam iš jų buvo įteikti kalėdiniai atvirukai, kuriuos su šilčiausiais linkėjimais jiems ruošė Kauno dailės gimnazijos ir Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokiniai. Didžiausia pramoga senoliams tapo šventinis gitaristo Lino Matiuko, meno vadybos magistranto, koncertas, pakvietęs šokti net ir sunkiai judančius globos namų gyventojus.

knygu kaledos7Susitikimo metu senoliai drąsiai leidosi į diskusijas su meno vadybos studentais ir paklausti, kaip dažnai jie skaito ir ką jiems reiškia knygos, sakė, kad jos suteikia jiems daugybę gerų emocijų, o svarbiausia – galimybę svajoti: „Man labai patinka skaityti, nes tokiu būdu, nors ir esu senas, galiu pažinti pasaulį. Tiesa, akys jau silpnos, tad tenka į pagalbą pasitelkti lupą“ – juokavo renginio metu savo kūrybos eiles skaitęs senolis Juozas.

Daugybę gerų emocijų šis renginys atnešė ir patiems studentams – jie buvo labai šiltai priimti, o atsidėkodami už surinktas knygas seneliai jiems padovanojo savo rankų darbo eglutes. Vilniaus universiteto Kaune studentai džiaugiasi, kad turėjo galimybę pabendrauti su senoliais, juo išklausyti ir prisidėti prie šventinės nuotaikos globos namuose kūrimo.

VU KnF meno vadybos studentai ir šios VU KnF „Knygų Kalėdų“ akcijos iniciatorė prof. dr. Virginija Jurėnienė dėkoja visiems akcijos dalyviams – Kauno dailės gimnazijos ir Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviams bei Kauno Panemunės socialinės globos atstovei Linai Kelertienei, kuri suteikė VU bendruomenės atstovams galimybę patirti dovanojimo džiaugsmą!

Nuotraukos – Emilijos Jonaitytės

Viktorija Striaušaitė

Meno vadybos I k. magistrantė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku