„All Digital Week 2018“ renginiai Vilniaus universitete Kaune

VUKNF 2018 03 20VU Kauno fakulteto Taikomosios informatikos instituto asistentė dr. Renata Danielienė, kuri yra skaitmeninio raštingumo kuratorė Lietuvoje, pravedė du renginius „Technologijos ir e. sauga", skirtus ES iniciatyvai „All Digital Week 2018“ www.alldigitalweek.eu.

2018 m. kovo 20 d. renginyje dalyvavo 12  VU KnF studentų, o 2018 m. kovo 23 d. renginio dalyviais buvo 60 mokinių ir mokytojų, dalyvavusių 29-ojoje Lietuvos mokinių informatikos olimpiadoje, kurios baigiamasis etapas vyko Vilniaus universiteto Kauno fakultete.

Apie ES iniciatyvą:

VUKNF 2018 03 23 olimpiadaŠ. m. kovo 19–25 d. Lietuvoje  vyko ES iniciatyva „All Digital Week 2018“, kuri  yra iki šiol vykusios „Interneto savaitės“ (angl. Get Online Week)  tęsinys.  

„All Digital Week“ yra ir viena iš svarbiausių nuo 2010 metų vykstančių Europos informuotumo didinimo kampanijų, skatinančių ugdyti ne tik Europos Sąjungos, bet ir kitų Europos šalių gyventojų skaitmeninį raštingumą. „All Digital Week“ iniciatyvos renginiai vyksta 30-ies šalių skaitmeninių  kompetencijų centruose, bibliotekose, mokyklose, bendruomenių centruose ir sutelkia didelį būrį partnerių. Kiekvienais metais „All Digital Week“  skaičiuoklė suskaičiuoja per 100 tūkst. Europos ir per 12 tūkst. Lietuvos gyventojų – šiai iniciatyvai skirtų renginių dalyvių.

Šių metų „All Digital Week“ visiems europiečiams siunčia aiškią žinią apie tai, kad jie turėtų aktyviau siekti suprasti ir prisijaukinti skaitmeninių technologijų teikiamus pokyčius ir pritaikyti naujas žinias tiek darbe, tiek gyvenime – siekiama, kad  nuolat  tobulinami skaitmeniniai  įgūdžiai padėtų labiau prisitaikyti besikeičiančioje darbo rinkoje.

Akcijos koordinatorius Lietuvoje – asociacija „Langas į ateitį“ kartu su Nacionalinės skaitmeninės koalicijos partneriais.

Daugiau informacijos apie „All Digital Week 2018“  renginius ir skaičiuoklę rasite čia: 

www.alldigitalweek.eu
www.epilietis.eu

alldigitalweek

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku