Vilniaus universitete Kaune puoselėjama VU KHF Alumni draugijos ir ACME grupės vardinių stipendijų tradicija

Praėjusiais metais VU KHF Alumni draugijos ir ACME grupės inicijuotas motyvuotų ir gabių Vilniaus universiteto Kauno fakulteto  (VU KnF) studentų skatinimas vardinėmis stipendijomis tampa prasminga tradicija – šį pavasarį vėl laukiama aktyvaus pažangių studentų dalyvavimo atrankoje. Alumnai nori prisidėti prie dabartinių studentų, siekiančių  aukščiausių studijų ir asmeninio tobulėjimo tikslų, skatinimo.

VU Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys neabejoja, kad vardinės stipendijos yra labai svarbios tiek fakultetui, tiek jo alumnams, nes atspindi visos fakulteto bendruomenės puoselėjamas ir perduodamas vertybes. Be to, tai yra puiki proga viešai pasidžiaugti aktyviais studentais ir jų pasiekimais.

Bus apdovanoti 4 VU KnF studentai

Kaip ir pernai, VU KHF Alumni draugijos ir ACME grupės stipendijos bus įteiktos studentams, atsižvelgiant į jų studijų pasiekimus, verslumą ir kitas aktyvias visuomenines veiklas, garsinančias Vilniaus universiteto ir Kauno fakulteto vardą. Planuojama paskatinti po vieną labiausiai motyvuotą ir gabiausią studentą iš kiekvieno bakalauro studijų programų kurso (bus skiriamos 4 stipendijos).

Kaip teigia VU KHF Alumni draugijos prezidentas Paulius Boreika, „stipendijos yra įvertinimas už studentų veiklą tiek mokslo, tiek asmeninių iniciatyvų srityje. Turime ugdyti suvokimą, kad tai yra pripažinimas, jog studentų pastangos yra matomos, o įdėtas darbas duoda realų rezultatą, kurį įvertina aplinkiniai. Finansinė stipendijos išraiška yra maloni, bet tik antraeilė dovana. Tikslo siekiantiems, kryptingai dirbantiems studentams, kurie jaučiasi atsakingi už savo dabartį ir ateitį, stipendija yra tikrai svarbi, todėl tikiu, kad tęsdami šią tradiciją kartu įdiegsime šį suvokimą tiems, kurie jo dar stokojo“.

VU KHF Alumni draugijos valdybos narys Algirdas Kviklys atkreipia dėmesį, kad „stipendijų teikimas yra VU KHF Alumni draugijos galimybė turėti ryšį su būsima alumnų karta. Kita vertus, tai puiki proga parodyti, kad fakultetą baigę absolventai išlaiko ryšį su akademine bendruomene, nori prisidėti prie dabartinės kartos iniciatyvumo ir tobulėjimo. Studentams tai yra viena iš paskatų siekti gerų rezultatų ir tuo pačiu pamatyti, kad jie yra svarbūs ne tik patiems sau ar fakultetui, bet ir kitiems bendruomenės nariams, kuriems taip pat rūpi žinoti, kaip dabartiniams studentams sekasi“.

Ko reikia norint gauti VU KHF Alumni draugijos ir ACME grupės stipendiją?

Studentai, kurie nori būti įvertinti ir paskatinti vardine stipendija, visų pirma, turi atitikti stipendijos skyrimo nuostatuose numatytus  reikalavimus, tačiau ne mažiau svarbu būti pasirengusiais dalytis visais savo pasiekimais. Potencialus stipendijos gavėjas, kaip rodo praėjusių metų patirtis, yra ne tik puikiais pažymiais besimokantis, bet ir iniciatyvus žmogus, kurio atlikti darbai savo svajonės link gali būti tvirtu pagrindu, kai iš VU KHF Alumni draugijos ir ACME grupės atstovų sudaryta komisija rinks nugalėtoją.

Vienas iš šios vertinimo komisijos narių, VU KHF Alumni draugijos valdybos narys Algirdas Kviklys mano, kad atrankoje pasiryžęs dalyvauti studentas turi nebijoti reikšti savo nuomonę ir būti savikritiškas. Tai jam padės tinkamai įvertinti paties atliktus darbus ir nelaikyti savo pasiekimų mažareikšmiais – dalyvavimas atrankoje vardinei VU KHF Alumni draugijos ir ACME grupės stipendijai gauti yra puiki galimybė įvertinti save ir būti įvertintam kitų.

Daugiau informacijos: http://www.knf.vu.lt/apie-fakulteta/alumni/naujienos-ir-renginiai/vu-khf-alumni-draugija-ir-vel-kviecia-teikti-prasymus-acme-vardinei-stipendijai-gauti

VU KHF Alumni draugijos informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku