Tarptautinė vertėjų diena kitaip – Vilniaus universitete Kaune

vertejo diena2 001Spalio 2 d. (antradienį) VU Kauno fakulteto Audiovizualinio vertimo bakalauro ir magistro studijų programų dėstytojai ir studentai jau trečius metus iš eilės rengiasi kūrybingai paminėti Tarptautinę vertėjų dieną, kuri pasaulyje siejama su vertėjų globėjo Šv. Jeronimo vardu.

Tądien 11.30–13.30 val. būsimieji vertėjai visus besidominčius lietuviško kino naujienomis ir vertinančius akademinės bendruomenės atstovų bendradarbiavimą su kino profesionalais kviečia į filmo „Stebuklas“ http://www.filmas-stebuklas.lt/ peržiūrą ir susitikimą su jo kūrėjais prof. V. Gronsko auditorijoje (VU KnF II korp. II a., Muitinės g. 8). VU KnF Kalbų , literatūros ir vertimo studijų instituto docentės dr. Jurgitos Kerevičienės iniciatyva Vilniaus universitete Kaune lankysis filmo scenarijaus autorė bei režisierė Eglė Vertelytė ir filmo prodiuseris Lukas Trimonis.

plakatas Stebuklas 001Filmas „Stebuklas“ 2018 m. laimėjo net keturis „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus, kuriais jis buvo įvertintas kaip geriausias ilgametražinis vaidybinis kino filmas, taip pat už geriausią filmo scenarijų ir geriausią režisieriaus darbą. Geriausia metų aktore buvo pripažinta Eglė Mikulionytė, šiame filme atlikusi pagrindinį vaidmenį.

VU Kauno fakulteto audiovizualinio vertimo bakalauro studijų programos 2018 m. absolventai ir magistro  studijų pirmo kurso studentai šiam filmui rengė specializuotus subtitrus, kuriuos redagavo jų dėstytoja doc. Jurgita Kerevičienė. Būsimųjų vertėjų – Kamilės Daujadaitės, Lauros Antanavičiūtės, Neringos Baranauskaitės, Astos Kristutytės, Raimondos Girnytės, Airido Kairio, Aurelijos Feizaitės, Edgaro Dambrausko, Gintauto Juzefovičiaus, Karolinos Jenciūtės, Artūro Sorokopud, Ainos Jančauskaitės, Augustės Tumavičiūtės, Domantės Tirylytės, Guodos Zolubaitės, Julijos Deksnytės, Ugnės Gvazdauskaitės, Kristinos Čeidaitės, Ievos Indrašiūtės, Augustės Andrejaitytės – pastangų dėka filmą „Stebuklas“ gali žiūrėti ir klausos negalią turintys žiūrovai.

Režisūrinis Eglės Vertelytės debiutas „Stebuklas“ – tragikomedija, kurioje pasakojama apie sudėtingą ir kupiną paradoksų Lietuvos istorijos etapą. Filmas nukelia į 1992 metus Lietuvos provincijos miestelyje, kuriame gyvenanti Irena (akt. Eglė Mikulionytė) vadovauja bankrutuojančiai kiaulių fermai. Po Sovietų Sąjungos ir planinės ekonomikos žlugimo jai tenka tvarkytis su sunkiai suvaldomais pokyčiais, tačiau netikėtai atsiranda šviesesnį rytojų žadantis Amerikos lietuvis Bernardas (akt. Vyto Ruginis), kuris ketina investuoti į fermą ir atgaivinti provincijos miestelį savo tėvų atminimo vardan. 

vertejo diena1Filmo „Stebuklas“ pasaulinė premjera įvyko Toronto kino festivalyje Kanadoje. Lietuvai jis atstovavo ir tarptautiniame Reikjaviko kino festivalyje bei Centrinės ir Rytų Europos kino festivalyje „CinEast“. „Stebuklas“ jau parduotas platinti Prancūzijoje, JAV ir 22-jose Azijos šalyse (Kinijoje, Honkonge, Tailande, Indijoje, Vietname ir kt.).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku