Audiovizualinio vertimo specialistai kviečia į ES programavimo savaitės (Code Week) renginius Vilniaus universitete Kaune

Nuotrauka 2Spalio 11 dieną (ketvirtadienį) Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) vyks du Europos Sąjungos programavimo savaitės (Code Week) renginiai https://codeweek.eu.

Juose dalyvaus ne tik VU KnF audiovizualinio vertimo studijų programos studentai.

Tobulinti programų vertimo įgūdžius ir sužinoti daugiau apie lokalizavimo subtilybes kviečiami visi besidomintys vaizdo žaidimais ir jų lokalizavimu. Code Week skirtuose užsiėmimuose VU Kaune dalyvaus ir Lietuvos kompiuterininkų sąjungos Lokalizavimo sekcijos vadovas doc. dr. Gintautas Grigas.

Praktinis užsiėmimas „Programų vertimas ir lokalizavimas: kas ir kaip?“

Kaip ir praėjusiais metais, Code Week renginiuose VU Kauno fakultete dalyvaus docentas dr. Gintautas Grigas, Lietuvos kompiuterininkų sąjungos Lokalizavimo sekcijos vadovas. Jis aktyviai rūpinasi, kad lietuviams skirtos užsienietiškos kompiuterinės programos būtų išverstos ir lokalizuotos kuo kokybiškiau. Už kompiuterinių programų lietuvinimą doc. dr. G. Grigui buvo paskirta 2013-tų metų Kalbos premija.
Jau antrus metus Vilniaus universitete Kaune ES programavimo savaitės Code Week užsiėmimus organizuojanti VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto docentė dr. Laura Niedzviegienė pasakoja, kad prisidėti prie Code Week skirtų renginių jai pasiūlė būtent doc. dr. Gintautas Grigas: „Jo paraginta, šiemet nutariau į atvirą programų vertimo ir lokalizavimo pamoką https://codeweek.eu/view/178767/programu-vertimas-ir-lokalizavimas-kas-ir-kaip, kuri 2018 m. spalio 11 d. nuo 10 val. vyks antroje VU KnF Audiovizualinio vertimo laboratorijoje (AVL2, VU KnF I korp. II a., Muitinės g. 8, Kaunas), įtraukti mūsų fakulteto Audiovizualinio vertimo studijų programos (AVV) http://www.knf.vu.lt/stojantiesiems/bakalauro-studijos/audiovizualinis-vertimas antro kurso studentus, kuriuos šiuo metu mokau vaizdo žaidimų lokalizavimo“.

Docentė kviečia į užsiėmimą, kuriame bus analizuojamos dažniausiai lietuviams pritaikytose užsienietiškose kompiuterinėse programose pasitaikančios vertimo ir lokalizavimo klaidos. Pasak doc. dr. L. Niedzviegienės, kad programos būtų tinkamai pritaikytos, būtina vertimo ir programavimo žinių bei įgūdžių dermė. Todėl šio renginio metu bus nagrinėjamos plačiajai visuomenei žinomų programų sulietuvintos versijos, identifikuojamos vertimo ir lokalizacijos klaidos bei siūloma, kaip jas ištaisyti.

Paskaita „Vaizdo žaidimų kūrimas ir lokalizavimas“

Šiemet ES programavimo savaitės rengėjai aktyviai ragina į renginių sąrašą įtraukti ir kasdienes veiklas, todėl VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto docentė Laura Niedzviegienė besidominčius vaizdo žaidimais ir jų lokalizavimu kviečia ir į teorinę paskaitą, kuri vyks 2018 m. spalio 11 d. nuo 8 val. prof. V. Žulio auditorijoje (VU KnF IV korp., II a., Muitinės g. 12) https://codeweek.eu/view/180855/paskaita-vaizdo-zaidimu-kurimas-ir-lokalizavimas.

Paskaita skirta Vilniaus universiteto Kauno fakulteto audiovizualinio vertimo studentams, besigilinantiems į studijų dalyką „Vaizdo žaidimų lokalizacija“, taip pat visiems tiems, kurie domisi vaizdo žaidimais, jų kūrimu ir lokalizavimu. Paskaitos metu bus kalbama apie vaizdo žaidimų rinkos pastarųjų metų tendencijas, taip pat gilinamasi į vaizdo žaidimų kūrimo ir lokalizavimo procesus ir jų eigą. „Tą pačią dieną Vilniaus universitete Kaune vyks du ES programavimo savaitės (Code Week) renginiai, į kuriuos kviečiame visus, kurie domisi vaizdo žaidimais ir jų lokalizavimu“,- sako docentė Laura Niedzviegienė.

 

Nuotraukoje (iš asmeninio doc. L. Niedzviegienės archyvo) – VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto docentė dr. Laura Niedzviegienė ir Lietuvos kompiuterininkų sąjungos Lokalizavimo sekcijos vadovas doc. dr. Gintautas Grigas 2017 m. vykusio ES programavimo savaitei skirto VU KnF renginio VU KnF metu – pamokoje „Mokomės versti Facebook“: https://www.facebook.com/events/350852188703074/

#CodeEU
#CodeWeek
#GrowWithGoogle

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku