Paroda apie VU KnF chorą „VENI GAUDERE – atėję džiaugtis ir džiuginti!“

43701982 1728799937241918 1478486128792174592 nŠį ketvirtadienį, spalio 25 d., 18.30 val. VU Kauno fakulteto merginų choras „Veni gaudere“  visus savo draugus ir gerbėjus kviečia į fotografijų parodos „VENI GAUDERE – atėję džiaugtis ir džiuginti!“  atidarymą Vilniaus universiteto Kauno fakultete (prof. V. Gronsko auditorijoje, VU KnF II korp. II a., Muitinės g. 8). Parodos ekspozicijoje (I ir II korp. II a. fojė) – ne tik gražiausi kelionės po Japoniją šios vasaros pabaigoje vaizdai, bet ir kitos įsimintinos choro gyvavimo akimirkos, siekiančios ir mišraus choro laikus.

Parodoje įamžintos reikšmingiausios ir mieliausios choro gyvenimo akimirkos nuo pat jo įkūrimo 2006-ais metais, kai devyniolikmetė būsimoji chorvedė Adelė Mikalkėnienė nusprendė suburti kolektyvą Vilniaus universitete Kaune.

„Iš meilės Lietuvai dainavome daug lietuviškų kūrinių, o kitą mūsų repertuaro dalį  sudarė šiuolaikinė užsienio kompozitorių muzika. Apkeliavome daugybę Lietuvos bažnyčių ir koncertinių salių, nuosekliai formuojamą aukštą choro vokalo kultūrą reguliariai pasitikrindami tarptautiniuose konkursuose. Juose laimėta nemažai apdovanojimų, kuriuos vainikuoja pastarųjų metų GRAND PRIX Ispanijoje ir 2018 m. spalį Lenkijoje pelnytas CANTU GAUDEAMUS konkurso AUKSO diplomas šiuolaikinės muzikos kategorijoje ir specialusis prizas už unikalią garso kultūrą!“- pasakoja „Veni gaudere“ įkūrėja ir vadovė Adelė Mikalkėnienė ir pabrėžia, kad po sunkių repeticijų ar jaudinančių pasirodymų choro dalyviai visada džiaugiasi geriausia, kokia tik gali būti, kompanija, nes jiems visiems „Veni gaudere“ – lyg antra šeima. „Visgi svarbiausiu prioritetu mūsų chorui visada buvo scena ir rimtas požiūris į kūrinio atlikimą. Neabejoju, kad dėl to ir sulaukėme įdomiausių gyvenimo pasiūlymų – tokių, kaip koncertinis turas Japonijoje 2018 m. rugpjūčio 16-30 dienomis“, - įsitikinusi choro vadovė.

Per turiningus dvylika metų VU KnF choro ,,Veni gaudere“ išgyventos kasdieninio darbo ir šlovės akimirkos eksponuojamos trimis dalimis – ,,Mišrus choras“, ,,Merginų choras“ (fojė tarp I ir II auditorijų) ir ,,Japonija“ (fojė prof. V. Gronsko auditorijos link).

Beje, su apsilankiusiais fotografijų parodos atidaryme „Veni gaudere“  merginos dalysis gyvais atsiminimais iš įspūdingų paskutinio meto kelionių ir vaišins iš Japonijos parsivežta žaliąja arbata. Svečius renginio organizatoriai žada pasitikti prie pagrindinio įėjimo į VU Kauno fakultetą.

Maloniai kviečiame!

Choro Facebook

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku