Prof. G. Bankauskaitė: „Žurnalo „Respectus Philologicus“ priėmimas į „Scopus“ duomenų bazę oficialiai patvirtina jo tarptautinį lygį ir mokslinę kokybę.“

Tarptautinis humanitarinių mokslų srities žurnalas „Respectus Philologicus“, kurio steigėjas – VU Kauno fakultetas (1999 m.), įtrauktas į vieną didžiausių pasaulyje duomenų bazių „Scopus“

http://naujienos.vu.lt/respectus-philologicus-itrauktas-i-scopus-duomenu-baze/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=gyvenimas_universitete_2019_03_14&utm_term=2019-03-14

Džiaugiamės RPh pelnytu tarptautiniu akademiniu pripažinimu, didžiuojamės ir sveikiname prof. Gabijos Bankauskaitės vadovaujamą žurnalo redaktorių kolegiją!

Apie žurnalą „Respectus Philologicus“ (RPh)

Tarptautinis mokslo žurnalas „Respectus Philologicus“ skirtas lingvistiniams tyrimams, literatūros naratyvų ir kontekstų problematikai, reklamos diskurso paveikumo klausimams, vertimo teorijai ir praktikai, audiovizualiniams tyrimams. Prioritetas teikiamas tarpdalykiniams tyrinėjimams. „Respectus Philologicus“ (RPh) (print ISSN 1392-8295, online ISSN 2335-2388).) steigėjas ir leidėjas nuo 1999 m. – VU Kauno fakultetas, o nuo 2004 m. žurnalas yra leidžiamas kartu su Jano Kochanovskio universiteto Kielcuose Humanitariniu fakultetu (Lenkija). Jis publikuojamas keturiomis kalbomis (lietuvių, lenkų, anglų, rusų) du kartus per metus. Vidutinė žurnalo apimtis – apie 190 psl., 14 aut. lankų, 12 sp. lankų, tiražas – 120 egz. Vyriausioji redaktorė prof. dr. Gabija Bankauskaitė. 2018 m. išleisti du reguliarūs numeriai: 33(38) ir 34(39), kuriuose publikuotas 31 straipsnis, iš kurių 13 – Lietuvos mokslininkų. Žurnalas perkeltas į bendrą VU OJS platformą: http://www.zurnalai.vu.lt/respectus-philologicus/. Mokslo žurnalas įtrauktas į naujas tarptautines duomenų bazes: China Knowledge Resource Integrated Database, Directory of Open Access Journals (DOAJ) ir SCOPUS.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku