M. Grigaičio paskaita moksleiviams

Grigaitis VUKNFVilniaus universiteto Kauno fakultetas kovo 12 d. 15.30 val. kviečia 11-12 kl. mokinius į atvirą lekt. dr. Mindaugo Grigaičio paskaitą „Žmogus katastrofų literatūroje: Balio Sruogos romano „Dievų miško“ ir Antano Škėmos romano „Balta drobulė“ analizė“.

Paskaita vyks V. Gronsko auditorijoje (Muitinės g. 8).

Pirmiausia bus analizuojami Sruogos romano personažų kūrimo būdai, gilinamasi į pasakojimo technikų santykį su romano problematika. Taip pat bus nurodomos gairės, kaip dėmesiu pasakojimo technikoms pagrįsta „Dievų miško“ interpretacija gali būti panaudota rašant valstybinio egzamino rašinį.

Paskaitoje taip pat bus pristatytos Antano Škėmos „kūrybinio nihilizmo“  sąsajos su egzistencialistine ir absurdo filosofija, bus aptariamas romano „Balta drobulė“ santykis su lietuvių literatūros tradicija, gilinamasi į svarbiausias kūrinio temas ir problemas, analizuojamos jų sąsajos su romano naratyvinėmis technikomis. Bus nurodomos gairės, kaip šį kūrinį galima panaudoti rašant valstybinio egzamino rašinį.

Daugiau informacijos: 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku