Muziejų vadybininkės iš Amsterdamo(Olandija) vizitas Vilniaus universitete Kaune

Olandijos muziejus2018 m. balandžio 20 ir 21 dienomis VU Kauno fakultete ( Muitinės g. 8) lankysis  Anouk Heesbeen iš Stedelijk muziejaus  Amsterdame https://www.stedelijk.nl/en/museum/organisation  Vieno moderniausių ir šiuolaikiškiausių meno muziejų Nyderlandų sostinėje  vadybininkės programoje Kaune – vieša paskaita apie šios šalies muziejų industriją ir interaktyvus seminaras apie programos tikslinei auditorijai (demencija sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems) planavimą.

Balandžio 20 d. (penktadienį) 12.00 – 13.30 val. Vaizdo konferencijų studijoje (VU KnF IV korp., III a.)
vyks Anouk Heesbeen paskaita, kurioje bus kalbama apie Stedelijk muziejaus vietą Nyderlandų muziejų industrijoje , edukavimą šiame muziejuje  ir  įtraukimo svarbą muziejuose  bei pristatoma atvejo studija „Unforgettable“ („Neužmirštamas“).
Lecture:
- The Stedelijk Museum within the museum industry in the Netherlands.
- Education in the Stedelijk Museum Amsterdam.
- The importance of inclusion in museums.
- Case study: Unforgettable.

Balandžio 21 d. (šeštadienį) 13.30 – 17.00 val. Vaizdo konferencijų studijoje (VU KnF IV korp., III a.) Anouk Heesbeen ves  interaktyvų seminarą, kuriame bus aptariama: kaip pravesti ekskursiją su gidu demencija sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems ir kaip suplanuoti programą tokiai tikslinei auditorijai.

Interactive seminar:
- How do you give a guided tour to people with dementia and their loved ones? 
- How do you set up a program for this target audience?

Anouk HeesbeenDaugiau informacijos apie lektorę:

Anouk Heesbeen (1988 m.) pradėjo savo karjerą dirbdama gide ir fasilitatore Stedelijk muziejuje Amsterdame 2012 m. po to, kai įgijo Kultūros studijų bakalauro laipsnį ir Muziejų studijų magistro laipsnį Amsterdamo universitete. 2015 m. Anouk tapo atsakinga už nacionalinio lygio „Unforgettable“ („Neužmirštama“) programą, kurią sudaro interaktyvios gido vedamos ekskursijos demencija sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems. Vadovaudama šiai programai Anouk dirbo 10 skirtingų muziejų Nyderlanduose. Paskutiniu metu, baigiantis programai, Anouk tapo Įtraukimo vadybininke (Inclusion Executive) ir aktyviai dirba siekiant didinti įtraukimą ir prieinamumą Stedelijk muziejuje. 

Informacija apie „Unforgettable“ programą:
https://www.stedelijk.nl/en/museum/inclusive-programming/unforgettable-stedelijk

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku