Kviečiame į tapybos parodą „Išversta oda“!

plakatas su logoVisą rudens semestrą VU Kauno fakulteto Tarybos menėje (VU KnF IV korp., Muitinės g. 12) veiks Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto (VDA KF) IV kurso studentės Airos Baleišytės darbų paroda „Išversta oda“.

Airos Baleišytės parodos „Išversta oda“ atidarymas – spalio 10 d., 18.00 val. Jo metu:

  • susipažinsite su menininke Aira Baleišyte ir jos darbais,
  • turėsite galimybę nemokamai pasidaryti HENNA tatuiruotę,
  • jaukią akustinę atmosferą sukurs VU Kauno fakulteto studentas Justinas Rekus.

2018 metų spalio 10 dieną 18 valandą susitikime VU Kauno fakulteto Tarybos menėje!

Apie parodą ir jos autorę

„Nors apsimetėlius mėgstame vadinti išverstaodžiais, čia eksponuojami darbai yra apie atvirumą ir nuoširdumą. Į savo tapybą sudedu emocijas ir mintis, kurios glūdi giliai manyje. Tai patyrimai –  įdomūs ir naudingi,  kartais laimingi. Po tokių patirčių žmogus tampa išmintingesnis. Suprantu, kad mano išgyvenimai yra panašūs į kitų jaunų žmonių. Visi tai patiriame anksčiau ar vėliau, o gal dabar ir čia, bet visuomenėje apie tai nepriimtina kalbėti. Siekiu parodyti žiūrovui tai, kas slypi ne tik po kauke, drabužiais, bet ir po oda. Parodoje eksponuojami studijų metu sukurti darbai,“ – apie parodą pasakoja jaunoji menininkė Aira.

„VDA Kauno fakulteto tapybos IV k. studentės Airos Baleišytės tapyba yra ekspresyvi, jos kūryba susijusi su asmeniniais vidiniais išgyvenimais, kuriuos patiria dauguma mūsų. Tapytoja savo darbuose derina skirtingas technikas: fotoiliuminesensinius pigmentus, aliejines kreideles, tušą, henna pastą, modeliną. Aira ieško naujų būdų parodyti pasaulį per asmeninius patyrimus, papasakoti savo vidinius išgyvenimus ir suvokimus. Ji jau yra surengusi personalinių parodų, dalyvavusi meniniuose projektuose,“ – apie savo studentę palankiai atsiliepia jos dėstytoja doc. Aušra Vaitkūnienė, VDA Kauno fakulteto Tapybos katedros vedėja.

Kviečiame užsukti į Vilniaus universiteto Kaune Tarybos menę!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku