Atėnuose aptarti tarptautinio bendradarbiavimo planai

vukhf 1Tarptautinėje konferencijoje „Achieving impact: SSH in Horizon 2020” Graikijoje dr. Vilma Tamulienė (Verslo ekonomikos ir vadybos katedra) ieškojo tarptautinių ryšių ir bendradarbiavimo galimybių Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkų atliekamiems tyrimams.

 Konferencijoje – partnerių moksliniams tyrimams paieška

Istorinėje Europos sostinėje Atėnuose (Graikijoje) vasario 26 ir 27 dienomis vykusi tarptautinė konferencija „Achieving impact: SSH in Horizon 2020” buvo ir solidus mokslinių tyrimų partnerių paieškos renginys. Jame dalyvavo virš 350 mokslininkų-tyrėjų iš universitetų ir nevyriausybinių institucijų bei verslo atstovų iš daugiau kaip 30 šalių: Austrijos, Belgijos, Kipro, Danijos, Prancūzijos, Italijos, Didžiosios Britanijos ir kt. Susitikimo dalyviai – socio-ekonominių ir humanitarinių mokslų sričių atstovai – siekė sustiprinti tyrėjų tarpusavio ryšius ir bendradarbiavimą Europoje ir už jos ribų pagal strategiją „EUROPA 2020“arba Bendrąją programą tyrimams ir inovacijoms 2014-2020 m. Intensyvų tarptautinį mokslininkų bendradarbiavimą numato šios strategijos finansinio instrumento „Horizon 2020“  iššūkis visuomenei „Europa kintančiame pasaulyje: įtraukiančios, inovatyvios ir selektyvios visuomenės“.

Domėjosi mokslinių tyrimų finansavimo galimybėmis

Tarptautiniame renginyje Atėnuose lankėsi ir nemaža mokslininkų grupė iš Lietuvos universitetų: doc. R. Žiliukaitė (VU), doc. D.Rutkauskienė (KTU), doc. E. Butkevičienė (KTU), prof. M. Petraitė (KTU), prof. A.Valackienė (KTU), prof. D.Dumčiuvienė, doc. R.Vaičekauskaitė (KU), dr. R.Vismantienė (KU), doc. I. Valantinė (LSU) ir kiti mokslo tyrėjai.  Mūsų fakultetui atstovavo dr. Vilma Tamulienė, Verslo ekonomikos ir vadybos katedros mokslininkė ir dėstytoja, kurios moksliniai interesai apima marketingo, rinkos tyrimų ir vartotojų elgsenos bei socialinio-etinio marketingo verslo orientacijos temas.

VU Kauno humanitarinio fakulteto tyrėja domėjosi Horizon‘o 2020 teikiamomis galimybėmis socialinių ir humanitarinių mokslų atstovams gauti finansavimą tyrimo projektams. Pirmą tarptautinės konferencijos dieną dr. V.Tamulienė klausėsi pranešimų, kuriuos pristatė prof. John Yfantopoulos (Graikija), prof. Irene Hardill ( Anglija), Angela Scindler-Daniels (Vokietija) dr. Evi Sachini (Graikija), prof. Nikos Demertzis (Graikija), dr. Eva Hoogland (Belgija), prof. Ellen Hazelkorn (Airija) ir kt.

 

Vertingi dvišaliai mokslininkų susitikimai

vukhf 2Antroji konferencijos diena, pasak Vilmos Tamulienės, buvo ypatingai vertinga dvišaliais susitikimais su mokslininkais iš Graikijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos, Lenkijos ir kitų šalių. Jiems dr. V. Tamulienė pristatė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkų (prof. D. Štreimikienės, prof. R. Čiegio, doc. A. Mikalauskienės, dr. I. Kiaušienės, dr. R. Grundos, doc. D. Satkauskaitės, doc. I. Šarkiūnaitės, prof. V. Jurėnienės) bei Verslo ekonomikos ir vadybos katedros tyrėjų atliekamus mokslinius tyrimus socio-ekonominių ir humanitarinių mokslų srityse: kultūros verslo, lyderystės, darnios ekonomikos vystymo, lyčių lygybės, šalies įvaizdžio ir identiteto bei darbo rinkos.

Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkė užmezgė ryšius ne tik su mokslininkais iš Europos (prof. A.Ribot (Ispanija), prof. A. Pettersson (Švedija), dr. Ch. Mamas (D.Britanija), dr. M.Olszak (Lenkija), S.Ballarin (Italija)), bet ir su aktyviais tyrėjais iš Lietuvos. Tolimesnio bendradarbiavimo planai buvo aptarti  su doc. Rūta Žiliukaite (VU), doc. Danguole Rutkauskiene (KTU), doc. Egle Butkevičiene (KTU) ir Rita Vaičekauskaite.

Už sklandžiai suorganizuotą kelionę į Atėnus dr. V. Tamulienė dėkinga agentūros MITA vykdomo projekto „Tyrėjų tarptautinės kompetencijos ugdymas (TYKU)“ veiklos projekto vadovei Laimai Bagdonavičienei.

Nuotraukos iš dr. Vilmos Tamulienės asmeninio archyvo:

Pirmoje nuotraukoje – Tarptautinės konferencijos atidarymas.

Antroje nuotraukoje – dr. V.Tamulienė su prof. J.Yfantopoulos (Administravimo mokslų fakultetas, Atėnų universitetas).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku