Prof. dr. L. Ulvydienė: „Veikla EuCRF bus naudinga Lietuvai ir Baltijos regionui.“

L Ulvydiene Lithuania  2014VU KHF Germanų filologijos katedros profesorė dr. Loreta Ulvydienė pakviesta dalyvauti Europos mokslinių tyrimų ir finansavimo centro (EuCRF European Centre for Research & Financing) veikloje. 

 

Projektinės veiklos patirtis pravers atstovaujant Baltijos regionui

Pasak profesorės, prisijungti prie šio centro veiklos ją pakvietė Europos mokslinių tyrimų ir finansavimo centrovadovas profesorius Zohar Ben-Asher iš Izraelio. Profesorius turi ilgametę patirtį, kuria noriai dalijasi su kitais mokslininkais. „Mielai priėmiau kvietimą tapti EuCRF atstove Baltijos regionui, kadangi projektinė veikla man nėra nauja sritis. 2008-2013 metais Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete dirbau prodekane projektinei veiklai koordinuoti ir jau dalyvauju įvairiuose moksliniuose projektuose.“ – sako prof. dr. L. Ulvydienė.

Profesorė pasakoja, kad  Europos mokslinių tyrimų ir finansavimo centras (EuCRF) turi didelę veiklos patirtį šiose mokslinių tyrimų srityse: socialinių ir humanitarinių mokslų; valdymo, organizavimo ir finansų; ekonomikos ir tarptautinės prekybos; teisės mokslų; elgsenos mokslų; švietimo sistemų, planavimo ir mąstymo; kultūros ir tarpkultūrinės patirties; filosofijos ir etikos; lyčių klausimų ir metodikos bei mokslinių tyrimų įgūdžių tobulinimo.

Tarptautiniu mastu finansuojamų projektų srityje  Europos mokslinių tyrimų ir finansavimo centras didžiuojasi savo glaudžiais ryšiais su tarptautiniais mokslinius tyrimus ir taikomąją veiklą remiančiais fondais, o taip pat savo žiniomis, kaip gauti jų paramą. EuCRFtaip pat siūlo didelę patirtį ir gebėjimus mokslinių tyrimų ir taikomosios veiklos projektų valdymo bei projekto rezultatų sklaidos ir komercinimo srityse.

EuCRF – solidus tarptautinių projektų partneris

Šis tarptautinis mokslinių tyrimų centras padeda organizacijoms parengti ir įgyvendinti projektus. Jo atstovai suranda galimus finansavimo šaltinius ir opcionus, įvertina tyrimo klausimų tinkamumą, planuoja projektą ir numato lėšas, o taip pat padeda parinkti subsidijos susitarimo rašymo metodiką, formuoja sėkmingus pasiūlymus ir randa tinkamiausius partnerius.

„Viso projekto gyvavimo metu EuCRF dažniausiai kaip projekto partneris prisideda prie jo koordinavimo, įgyvendinimo ir finansinio projekto bei intelektinės nuosavybės teisių valdymo, sklaidos, projekto tikrinimo ir vertinimo bei ataskaitų teikimo ir kitų svarbių užduočių.“ – centro veiklos aprėptis komentuoja profesorė L. Ulvydienė.

Ji teigia, kad EuCRF padeda kurti mokslinių tyrimų bei plėtros strategijas ir politikos kryptis, leidžiančias padidinti išorinį Jungtinės Karalystės, Danijos, Izraelio, Slovėnijos, Italijos, Lietuvos ir kitų Baltijos regiono šalių akademinių bei pramonės organizacijų finansavimą.

„Mes padedame pasirengti projektams ir prisidedame prie mokslinių tyrimų bei įvairių programų ir kitų tarptautiniu mastu finansuojamų projektų, tokių kaip NEW S, Coll-Plexity, PreGenesys, MoCaSin, HELM, HotZyme, TrainBioDiverse, BluePharmTrain ir kt. Platesnę informaciją galite rasti mūsų tinklalapyje adresu www.eu-crf.net“ – dar vieną savo aktyvios veiklos sritį  pristato Germanų filologijos katedros profesorė dr. L. Ulvydienė, kuriai jau  20 metų VU KHF yra  namai, kuriuos ji myli ir siekia būti jiems reikalinga. Todėl prašo atkreipti fakulteto akademinės bendruomenės dėmesį, kad jau greitai visa informacija apie projektus ir bendradarbiavimo galimybes bus skelbiama ir lietuvių kalba.

eucrfDaugiau apieEuCRF: http://eu-crf.net

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku