Darbo banke specifiką studentai pamatė iš arti

seb khfFinansų ir apskaitos katedros profesorės Gerdos Žigienės iniciatyva ekonomiką ir verslo informatiką Vilniaus universitete Kaune studijuojantys ketvirtakursiai 2014 m. lapkričio 4 d. dalyvavo pažintinėje trijų valandų ekskursijoje SEB banke Vilniuje. Jo darbuotojai Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentams, pasirinkusiems finansų specializaciją, išsamiai pristatė banko veiklą ir karjeros perspektyvas.

Apie banko veiklą – iš profesionalų lūpų

Banko Žmogiškųjų išteklių departamento Baltijos šalims partnerės Laura Misiukonienė ir Kristina Astrauskienė papasakojo VU KHF studentams apie karjeros SEB banke galimybes. Studentai atliko interaktyvų testą, kuris padeda kiekvienam pagal charakterio savybes nustatyti galimą ateities profesiją ir karjeros kryptis. Iždo skyriaus vadovas Audrius Makauskas studentus supažindino su iždo sistema, banko aktyvų ir pasyvų valdymo principais.

Finansų rinkų departamento dileris Tadas Pečiukevičius papasakojo banke apsilankiusiai studentų grupei apie prekybos vertybiniais popieriais niuansus, valiutų riziką ir išvestinius finansinius instrumentus. Aptariant maklerio kompetencijas ir būtinas charakterio savybes studentai išgirdo ir atsakymą į klausimą, kodėl neverta pasiduoti rinkos panikai ir nelaiku parduoti Facebook akcijas.

SEB paslaugų teikimo centro atstovė Rima Janulionytė-Mikštienė (Group Finance) apžvelgė finansų apskaitos banke procesą, pareigybių aprašymus ir karjeros paslaugų teikimo centre vystymą. Aleksandro Medvedevo, Sąskaitų administravimo departamento vadovo iš SEB paslaugų teikimo centro, dėka  studentai pamatė, kaip atrodo padalinio darbo vietos, turėjo galimybę realiai susipažinti su darbo aplinka, atmosfera ir organizacijos kultūra.

Studentai patenkinti naudinga ekskursija

Pasak studentės Indrės Jonikaitės, ekskursija į SEB’ą buvo įdomi ir labai naudinga. Mergina sako, kad didžiausią įspūdį jai paliko tai, jog buvo kalbama baigiantiems studijas labai aktualiomis temomis, t.y., apie konkrečius reikalavimus norintiems dirbti SEB banke. „Sužavėjo darbuotojų atvirumas ir paprastumas, kai jie pristatė savo patirtis. Tokių naudingų išvykų norėtųsi dar daugiau, nes jos   leidžia ryškiau matyti savo ateities viziją ir skatina tobulėti jau dabar“ - pasakoja Indrė, dėkodama prof. G. Žigienei už iniciatyvą ir išvykos į banką organizavimą.

Tokios pat nuomonės ir Irma Gedminaitė, studijuojanti ekonomiką (finansus), kuri džiaugiasi nuostabia patirtimi ir teigia, kad  „ekskursijos temos buvo aktualios, o pateikta informacija išsami ir suprantamai išdėstyta, todėl išvyka suteikė naujų įdomių žinių bei paskatino domėtis savo karjeros galimybėmis SEB banke. Įdomiausia buvo pamatyti banko vidinį gyvenimą, jo gyvybingą bendruomenę, kur kiekvienas darbuotojas vieningai siekia bendro tikslo“.

Verslo informatikos (finansų) grupės seniūnas Povilas Raškauskas pasakoja, kad išvyka į banką labai patiko ir jo grupės draugams, „nes viską paprastai ir suprantamai išaiškino svetingi ir malonūs darbuotojai. Be to,  pamatėme, kaip žmonės dirba, ir pajutome organizacijos atmosferą. Kai kokios nors organizacijos atstovas atvyksta į universitetą ir pasakoja, tai nesudaro tokio tiesioginio įspūdžio“. Pasak Povilo,  informatikams įdomiausia buvo paskaita apie finansines rinkas, kadangi doc. dr. S. Masteikos paskaitose jiems jau yra tekę mokytis prekiauti ir pirkti akcijas. Verslo informatiką studijuojančius pamalonino ir SEB banko darbuotojų pažadas susisiekti su jais ir susitarti dėl galimybės išsamiau aptarti  praktiką banko IT skyriuje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku