Konferencijoje – mokslininkų ir mokytojų dialogas

Konferencija literaturos kurinys mokykloje 2015Kovo 20 d. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete vyko respublikinė mokslinė konferencija "Literatūros kūrinys mokykloje: novatoriško mokymo(si) galimybės". Kurdamas glaudesnius santykius su akademiniais bei socialiniais partneriais, Kauno humanitarinis fakultetas konferenciją organizavo kartu su Lietuvos edukologijos universiteto Edukologikos katedra ir Lietuvių kalbos ir litetatūros mokytojų sąjunga. Pranešimus skaitė mokslininkai iš Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių universitetų, taip pat mokytojai iš įvairių Lietuvos vietų. Organizatoriai ir dalyviai džiaugėsi, kad VU KHF ėmėsi iniciatyvos suartinti ne tik skirtingų akademinių miestų mokslininkus, bet kartu kurti dialogą tarp mokytojų ir mokslininkų. Kaip pabrėžė dalyviai, tokio dialogo stygius jau seniai buvo juntamas.

konferencija literaturos kurinys mokykloje 2015Atsiliepdami į literatūros dėstymo iššūkius, konferencijos dalyviai ne tik dalijosi mokslinių tyrimų rezultatais ir pedagogine patirtimi, bet ir aktyviai diskutavo apie galimybes atnaujinti ugdymo programas, priartinti jas prie šiuolaikinio mokinio. Karščiausios diskusijos vyko dėl Pagrindinio ugdymo programos naujo projekto literatūrinės dalies. Dalyviai nusprendė konferencijos diskusiją apibendrinti parašydami viešą rezoliuciją, kurioje išdėstytų savo siūlymus koreguoti Pagrindinio ugdymo programą. Tiek dalyviai, tiek organizatoriai džiaugėsi diplomatiška polemine dvasia ir atrastomis dialogo tarp mokytojų ir mokslininkų galimybėmis. 

 

Dr. Mindaugas Grigaitis

Lietuvių filologijos katedra

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku