Organizacijos etikos tyrimų rezultatų sklaida tarptautinėje konferencijoje Tartu

Pusinaite7-oje kasmetinėje tarptautinėje konferencijoje „Įvairovė vadyboje: vadyba įvairiuose kontekstuose“ (Variety in Management: management in various contexts), kuri 2015 m. balandžio 16-17 d. vyko Tartu universitete (Estija), dalyvavo fakulteto mokslininkės dr. Raminta Pučėtaitė ir dr. Rasa Pušinaitė.

 Konferencijos plenarinę sesiją pradėjo SEB Estija valdybos narė Eerika Vaikmäe-Koit, kuri pristatė įvairovės vadybos praktikas SEB Estija banke ir pabrėžė įvairovės naudą dirbant komandose. Pranešėja teigė, kad jos pranešimas nėra mokslinis, tačiau mokslininkai iškart jame įžvelgė teorines paradigmas. Kitas plenarinio posėdžio pranešėjas dalinosi mokslinių straipsnių publikavimo tarptautiniuose žurnaluose patirtimi ir provokavo auditoriją klausimais, kokia šio proceso prasmė, bei kvietė apsvarstyti priežastis, kodėl tai daroma. „Aš tą darau, nes man patinka sutikti naujus žmones,“ – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo vienas iš pranešėjų Vaasa kolegijos (Suomija) rektorius, pramonės vadybos profesorius, mokslinio žurnalo „Journal of Workplace Learning“ redaktorius dr. Tauno Olavi Kekäle. Jis pripažino, kad mokslinių tyrimų rezultatų publikavimas kartais yra svarbus tik pačiam mokslininkui. Jo nuomone, geri mokslininkai sugeba labai aiškiai iškomunikuoti savo tyrimo žinutę, kad ją greitai suprastų ir žurnalo redaktorius, ir recenzentai, – tai lemia mokslininko kaip profesionalo sėkmę.

PucetaiteKonferencijoje dalyvavę mokslininkai iš šešių šalių (daugiausiai – iš Šiaurės ir Baltijos) pranešimus skaitė Inovacijų, Planavimo ir vadybos, Organizacinės kultūros bei Veiklos (Performance) sesijose.  Jose docentės Rasa Pušinaitė ir Raminta Pučėtaitė pristatė Visuotinės dotacijos projekto „Organizacijų etikos poveikis  organizacinio novatoriškumo transformavimuisi į darnias inovacijas“ (projekto Nr. VP1-3.1-ŠMM-07-K-03-042) tyrimų rezultatus. Inovacijų sekcijoje jos aptarė socialinių ir eko-verslininkų Lietuvoje suvokimą, kodėl jie kuria darnias inovacijas, kokias naudas ir kliūtis šios veiklos plėtrai jie įžvelgia. Organizacinės kultūros sekcijoje Raminta Pučėtaitė kalbėjo apie etinės organizacijos kultūros bei organizacijos inovatyvumo ryšį viešojo ir privataus sektoriaus organizacijose, kuriose darbuotojus ir vadovus sieja aukštos arba žemos kokybės santykiai.

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkėms tai buvo pirmas vizitas į Tartu universitetą, kurį Švedijos karaliusGustavus Adolphusįkūrė 1632 m. ir kuris šiandien priskiriamas 3 proc. geriausių pasaulio universitetų (t.y. užima 379 vietą tarp geriausių pasaulio universitetų pagal Times Higher Education World University Rankings 2013-14irQS World University Rankings 2014). Konferencija „Įvairovė vadyboje: vadyba įvairiuose kontekstuose“ suteikė dar vieną galimybę pasidalinti mokslinių tyrimų rezultatais ir  bendradarbiavimo su verslo įmonėmis patirtimi, taip pat išgirsti kitų mokslininkų įžvalgas. Tartu universitetas viešnagės metu priminė Vilniaus universitetą savo jaukia aplinka ir šiltai bendraujančiais žmonėmis.

Doc. dr. Rasa Pušinaitė

Verslo ekonomikos ir vadybos katedra

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku