Kalbos tyrėjai rinkosi Vilniaus universitete Kaune

zmogus kalbos erdveje 2016Devintojoje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Žmogus kalbos erdvėje“, kurią VU Kauno humanitariniame fakultete gegužės 12-13 dienomis organizavo Užsienio kalbų katedra,  dalyvavo daugiau nei 60 dalyvių iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Gruzijos, Italijos, Bulgarijos, Vengrijos, Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos ir Lietuvos.

Po fakulteto dekano doc. dr. Kęstučio Driaunio ir konferencijos pirmininkės doc. dr. Jurgitos Kerevičienės  įžanginių kalbų vykusiame plenariniame posėdyje kalbėjusios mokslininkės Veronika Razumovskaja iš Rusijos ir Naomi Segal iš Didžiosios Britanijos pristatė ir aptarė vertimo problemas, o mokslininkas Oleksandras Kapranovas iš Bergeno universiteto kalbėjo apie konceptualiąsias metaforas BP ir Shell kompanijų diskurse. Šių mokslininkų pranešimai sulaukė labai didelio auditorijos susidomėjimo.

Šiais metais konferencijos organizatoriai inicijavo diskusijas įvairiomis temomis, tad buvo aptartos konceptualiosios metaforos, politinis diskursas, naujųjų medijų tekstai ir kultūra, pokolonijinė paradigma literatūros, kultūros ir visuomenės tyrimuose, vertimas globalioje informacinėje erdvėje, migruojantys tekstai ir jų glokalizacija, kultūrinės atminties paradigma kalbos ir literatūros diskurse, užsienio kalbų dėstymo lokalizacija globaliame kontekste. Sekcijose pranešėjai įvairiomis kalbomis dalijosi įžvalgomis, pristatė savo atliktus tyrimus ir jų rezultatus, karštai tarpusavyje diskutavo, pasisėmė įvairių žinių bei naujų idėjų.

Pirmąją konferencijos dieną vainikavo smagi vakaronė su VU KHF folkloro ansambliu „Uosinta“, kurios metu svečiai iš kitų šalių susipažino su mūsų krašto papročiais, tradicijomis ir žaidimais, o vakaronei įpusėjus, linksmai sukosi šokio sukūryje. Po konferencijos uždarymo ceremonijos, visi norintieji dalyvavo ekskursijoje po Pažaislio vienuolyną, kur galėjo ne tik prisiliesti prie mažos Kauno istorijos dalelės, bet ir pratęsti neformalų bendravimą malonioje aplinkoje.

Konferencijos svečiai pažadėjo ne tik patys dalyvauti jubiliejinėje, 10-ojoje konferencijoje, bet ir perduoti žinią apie ją kolegoms iš visų pasaulio kampelių.

Dr. Vilma Linkevičiūtė

Užsienio kalbų katedra

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku