Programų sistemas bus galima studijuoti ir VU Kaune

IMG 9045aq 1Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas kviečia  bakalauro studijoms rinktis studijų programą „Programų sistemos“, kurią nuo šių metų bus galima studijuoti ne tik  VU Matematikos ir informatikos fakultete (MIF), bet ir vieninteliame VU fakultete kitame mieste – VU KHF. 2015 m. ši programa buvo viena populiariausių Lietuvoje, patekusi į 10-uką pagal stojančiųjų į aukštąsias mokyklas pasirinkimą.

Į nuolat augančius šiuolaikinės darbo rinkos poreikius orientuotos programos tikslas yra parengti aukštos kvalifikacijos programų sistemų specialistus, kurie sugebėtų kurti ir eksportuoti programinius produktus bei paslaugas ir galėtų sėkmingai konkuruoti dėl IT darbo vietų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Studijų programoje teoriniai dalykai derinami su jų praktiniais taikymais. Dėstytojai – mokslininkai ir praktikai, savo sričių ekspertai, turintys didelę programų sistemų kūrimo Lietuvos bei užsienio užsakovams patirtį. Programa tenkina akreditacinius Europos ir JAV reikalavimus programų sistemų studijų programoms. Šios bakalauro studijų programos studentai paklausūs darbo rinkoje dar studijų metu.

„Darbo rinkoje kasmet auga aukštos kvalifikacijos programuotojų paklausa, daug šios srities darbo vietų sukuriama į Lietuvą investuojančiose tarptautinėse įmonėse. Kadangi programuotojų ir kitų IT specialistų ypač trūksta, stojančiųjų studijuoti informacines technologijas skaičius turėtų augti ir mes esame pasirengę suteikti galimybę rinktis itin paklausias „Programų sistemų“ studijų programos studijas VU KHF tiems, kurie norėtų tapti Vilniaus universiteto studentais, bet studijuoti pageidauja Kaune“, - sako VU Kauno humanitarinio fakulteto  Informatikos katedros vedėjas prof. dr. A. Lopata.

Šiais metais VU Kauno humanitariniame fakultete startuoja ir dar viena išskirtinė bakalauro studijų programa – Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga.  

Martynos Kačinskaitės nuotrauka

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku