Docentės S. Juzelėnienė ir R. Baranauskienė atstovaus Lietuvai Europos mokslinių tyrimų tinkle

Rita ir SauleVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos katedros docentės dr. Saulė Juzelėnienė ir dr. Rita Baranauskienė skiriamos Lietuvos atstovėmis į tarptautinės mokslininkų bendradarbiavimo programos COST veiklos IS1312 Diskurso struktūra daugiakalbėje Europoje (TextLink) (Structuring Discourse in Multilingual Europe (TextLink) valdymo komitetą. Į COST projekto vykdymą įtrauktos ir darbo grupės narės – prof. dr. Skirmantė Šarkauskienė ir doc. dr. Ilona Mickienė.

Sveikiname!

COST – tai Europos šalių bendradarbiavimo programa mokslo ir technologijų srityje (European Cooperation in Science and Technology). Jos tikslas yra koordinuoti nacionalinėmis lėšomis finansuojamus mokslinius tyrimus – remti Europos tyrėjų bendradarbiavimą generuojant ir įgyvendinant naujas idėjas bei iniciatyvas visose mokslinių tyrimų srityse, įskaitant socialinius ir humanitarinius mokslus. COST įgyvendinama per aukštos kokybės naujus ypač keletą mokslo sričių apimančius tarptautinius tinklus –  COST veiklas.

Programa COST pradėta 1971 m. pagal tarpvyriausybinį susitarimą ir šiuo metu yra viena ilgiausiai veikiančių Europos mokslinių tyrimų erdvės programų. COST yra finansuojama iš Europos Sąjungos (ES) bendrųjų programų biudžeto. Programoje dalyvauja 36 šalys: 35 COST valstybės narės (28 ES valstybės narės, Bosnija ir Hercegovina, Islandija, Makedonija, Norvegija, Serbija, Šveicarija, Turkija) ir viena bendradarbiaujanti valstybė – Izraelis.

Programą valdo ir įgyvendina COST asociacija – 34 COST valstybių narių įsteigta pelno nesiekianti organizacija, kurios būstinė įsikūrusi Briuselyje. Politinius programos sprendimus priima COST Aukšto lygio pareigūnų komitetas, į kurį kiekviena COST valstybė narė deleguoja po du atstovus.

Lietuvoje programą COST administruoja Lietuvos mokslo taryba.

http://www.cost.eu/

http://www.lmt.lt/lt/mkf/cost.html

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku