Prof. V. Gronsko konferencijoje – jaunieji mokslininkai iš 9 šalių

2016 gronsko konferencijaTarptautinės prof. Vlado Gronsko mokslinės konferencijos „Ūkio plėtra: teorija ir praktika“ organizatoriai, siekdami prisidėti prie patikimos, saugios, efektyvios ir darnios ūkio, ekonomikos bei verslo plėtros, kasmet suteikia plačias galimybes atvirai jaunųjų mokslininkų diskusijai. Tradicinėje konferencijoje, kurią Vilniaus universiteto Kauno fakultete šiemet jau tryliktą kartą surengė Verslo ekonomikos ir vadybos katedra, pranešimus skaitė ne tik doktorantai, magistrantai, bet ir bakalauro studijų programų studentai.

Gruodžio 9 d.  jie dalijosi patirtimi bei įžvalgomis, aptarė naujausias mokslo tendencijas, atliekamų mokslinių tyrimų pasiekimus ir trūkumus bei galimybes bendradarbiauti, atnaujino ir užmezgė naujas asmenines pažintis. Plenariniame posėdyje konferencijos dalyvius sveikino VU Kauno fakulteto Tarptautinių reikalų prodekanė prof. Jadvyga Krūminienė. Dr. Artūras Simanavičius iš Lietuvos sporto universiteto skaitė pranešimą apie modernaus turizmo tendencijas ir iššūkius. VšĮ „Geri norai LT“ ir verslo asociacijos „Investors Forum“ atstovė Andželika Rusteikienė, viena iš socialinio verslo skatinimo programos “Socifaction” įkūrėjų, savo pranešime kalbėjo apie socialines inovacijas Lietuvoje.

Jaunieji mokslininkai aktyviai dirbo trijose sekcijose:

  • sekcijoje „Ekonominiai iššūkiai šiuolaikinėje visuomenėje“ buvo daug diskutuojama apie tvarias technologijas, Europos Sąjungos ekonomikos politiką ir ekonomisto profesiją.
  • Vadybos inovacijų sekcijoje diskutuota apie šiuolaikinius iššūkius žmogiškųjų išteklių valdymo sferoje ir prekės ženklų kūrimą.
  • Kultūros vadybos sekcijoje didžiausią susidomėjimą sukėlė kultūros ir saugumo tema, taip pat aktyviai buvo diskutuojama apie muzikos plagiavimą, šiuolaikinių kultūros organizacijų valdymo ir marketingo valdymo iššūkius.

2016 vu gronsko konferencijaĮdomūs pranešimai buvo skaitomi visose sekcijose, todėl nuobodžiauti neteko niekam. Jau antrus metus iš eilės šioje konferencijoje dalyvavusi magistrė Viktorija Tauraitė iš Vytauto Didžiojo universiteto, dėkodama už atsakingai suplanuotą ir sklandžiai vykusią konferenciją, palinkėjo organizatoriams ir toliau sėkmingai realizuoti užsibrėžtus tikslus .

Už geriausius pranešimus tarptautinėje prof. Vlado Gronsko mokslinėje konferencijoje „Ūkio plėtra: teorija ir praktika“ apdovanoti šie jaunieji mokslininkai:

  • Laura Riaubaitė “Influential Messages: Facebook Emoji Analysis“/„Paveikios žinutės: socialinio interneto tinklo Facebook”(Kauno Technologijos Universitetas);
  • Weronica Boruc “Determinants of Being an Entrepreneur in Poland: How the Past Influences the Present”/ „Buvimo verslininku veiksniai Lenkijoje: kaip praeitis daro įtaką dabarčiai“ (Lenkijos mokslų akademijos socialinis aukštosios mokymo įstaigos tyrimas);
  • Rūta Jančiulytė “The Importance of Artist Mobility for Himself and for Artists’ Residencies”/ „Mobilumo svarba menininkui ir dailininkų rezidencijoms“(VU KnF).

Virgilijaus Rutkausko (Lietuvos socialinių tyrimų centras) straipsnis “Tax Payment Gap and Tax Morale in Euro Area Countries”/„Skirtumai tarp mokamų mokesčių ir mokesčių moralė euro zonos šalyse“ pelnė geriausio konferencijos straipsnio apdovanojimą.

Įdomioji konferencijos statistika:

  • konferencija surengta jau tryliktą kartą;
  • jau antrą kartą ji organizuota kaip tarptautinė;
  • konferencijoje užsiregistravo 54 dalyviai (iš jų du penktadaliai – užsienio šalių atstovai), kurie skaitė 50 pranešimų;
  • konferencijos metu buvo reprezentuotos 9 šalys – Švedija, Kinija, Ukraina, Bulgarija, Indija, Jamaika, Lenkija, Latvija ir Lietuva.

2016 gronsko konferencija vuProf. Vlado Gronsko mokslinė konferencija rengiama anglų ir lietuvių kalbomis. Anglų kalba parengtos konferencijos pranešimų santraukos buvo pateiktos elektroniniame santraukų leidinyje kartu su programa.

Anglų kalba parengti straipsniai bus publikuojami recenzuojamame konferencijos elektroniniame leidinyje „Ūkio plėtra: teorija ir praktika. Mokslinių straipsnių rinkinys“.

Išsamiau apie konferencijos programą:

http://www.knf.vu.lt/dokumentai/failai/konferenciju/gronsko2016/Programme_Conference_2016.pdf

Dovilė Jankauskaitė,

Verslo ekonomikos ir vadybos katedros doktorantė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku