23-oji tarpuniversitetinė magistrantų ir doktorantų konferencija Informacinė visuomenė ir universitetinės studijos IVUS2018

ivus2018

2018 m. balandžio 27 d. Vilniaus universitete Kauno fakultete (VU KnF) vyks 23-oji tarpuniversitetinė magistrantų ir doktorantų konferencija „Informacinė visuomenė ir universitetinės studijos“ (IVUS 2018). Renginį šįmet koordinuoja VU KnF Taikomosios informatikos institutas.

Konferencija IVUS2018 yra tradicinė kasmet vykstanti konferencija, kurią nuo 1995 metų paeiliui organizuoja trys Kauno universitetai: Vilniaus universiteto Kauno fakultetas, Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas (Lietuva).

2018 metų IVUS konferencija – jungtinis renginys, apjungiantis tris konferencijas – IT2018, ICYRIME2018, SYSTEM2018. Konferencija suburia magistrantus, doktorantus bei jaunuosius mokslininkus dalintis idėjomis, pristatyti savo tyrimų rezultatus ir užmegzti ryšius su kitais mokslininkais bei verslo atstovais. Renginyje taip pat laukiami ir pristatomų sričių teoretikai bei praktikai.

IT2018 siekia sukurti erdvę diskusijoms ir paskatinti bendradarbiavimą tarp magistrantų, doktorantų ir komercinių institucijų bei tokiu būdu suteikti naujų galimybių moksle ir siekiant karjeros. Tradiciškai konferencija organizuojama Kaune, antrame pagal dydį Lietuvos mieste.

ICYRIME2018 – tarptautinė konferencija, skirta jauniesiems mokslininkams, žengiantiems pirmuosius žingsnius kaip savarankiškiems autoriams ir technologijų, kompiuterių mokslo, inžinerijos, informatikos, elektronikos, matematikos ir taikomųjų mokslų tyrėjams. Konferenciją nuo 2016 m. organizuoja Katanijos universitetas (Italija).

SYSTEM2018 – tarptautinis jaunųjų technologijų, kompiuterių mokslo, inžinerijos, informatikos, elektronikos, taikomųjų mokslų ir matematikos mokslininkų simpoziumas, nuo 2016 m. organizuojamas Silezijos technikos universiteto (Lenkija).  


Konferencijos temos:

  • Informacinės sistemos ir duomenų bazės
  • Išmaniosios sistemos ir aplinkos
  • Programų sistemų inžinerija
  • Informacinių technologijų taikymai
  • Kalbos atpažinimo technologijos
  • Formalūs ir matematiniai metodai
  • Dirbtinis intelektas ir žinių inžinerija

 

Dalyvavimas

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas. Vietiniai pranešėjai pristatys straipsnius tradicine forma. Pranešėjai iš užsienio pristatys savo straipsnius nuotoliniu būdu naudojant telekonferencijų sistemą. Oficiali jungtinės konferencijos kalba yra anglų kalba.

 

Straipsnių publikavimas

Konferencijos pristatomi straipsniai bus publikuojami išankstiniame spausdintame konferencijos leidinyje su ISSN 2029-249X (IT2018, ICYRIME2018). Po konferencijos autoriai turės galimybę peržiūrėti ir išplėsti savo straipsnius ir jie bus  publikuojami internete CEUR WS, kurį indeksuoja Scopus, Google Scholar ir kt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku