Moters įgalinimas asmeninei karjerai: savipagalbos grupių veiklos bendruomenėje skatinimas 2011

Eil. Nr.

Projekto rekvizitai

Privalomi atsakymai

1.

Projekto pavadinimas

Moters įgalinimas asmeninei karjerai: savipagalbos grupių veiklos bendruomenėje skatinimas

2.

Projekto mokslo sritis

Socialiniai mokslai

3.

Projekto statusas

Programos ,,Lietuvos vystomasis bendradarbiavimas“ projektas

4.

Projekto pradžia

2011-05-01

5.

Projekto pabaiga

2011-11-30

6.

Vykdančioji institucija

Kauno technologijos universitetas

7.

Universiteto šakinis padalinys, kuris dalyvaujaprojekte

Kauno humanitarinis fakultetas

Filosofijos ir kultūros studijų katedra

8.

Projekto vadovas ir dalyviai Vilniaus universitete/padalinyje

Vyr. m. d. dr. Aistė Urbonienė

Vyr. m. d. doc. dr. Virginija Jurėnienė

Kauno humanitarinis fakultetas

9.

Projekto partneriai

Projekto vadovas Doc. Dr. Aldona Augustinienė – Kauno technologijos universitetas

Vilniaus universitetas Kauno humanitarinis fakultetas

Ukrainos nacionalinis technikos universitetas „Kyiv Polytechnic Institute“

10.

Finansavimo šaltinis

Užsienio reikalų ministerijos lėšos

11.

Projekto biudžetas

-

12.

Trumpas projekto aprašymas

Projekto veiklos buvo skirtos Ukrainos moterims, aktyviai dalyvaujančioms socialinėje, edukacinėje ir mokslinėje veikloje, siekiant jas įgalinti skleisti naują požiūrį į lyčių aspekto integravimą visuomenėje.

Buvo vystoma edukacinė ir kultūrinė partnerystė su Charkovo srities Lyčių išteklių centru bei mokslinė ir edukacinė partnerystė su Nacionalinio technologijos universiteto ,,Kijevo politechnikos institutas“ Lyčių švietimo centru. Žinių ir gerosios patirties pagrindu buvo inicijuotas savipagalbos grupių ir socialinių tinklų kūrimasis, organizuojami bendruomenėse aktyvių moterų mokymai, parengiant jas multiplikatorėmis programos, skirtos moterų patraukliosios lyderystės gebėjimams ugdyti ir edukacinės filantropijos supratimui gilinti. Projekto veiklomis buvo pagrįstas ir skleidžiamas savipagalbos grupių kaip socialinio tinklo modelis, aprėpiant visuomeninį, ekonominį, edukacinį moterų aktyvumo lygmenį, skatinant asmenines karjeras. Lietuvos mokslininkių dalyvavimas tarptautinėje konferencijoje „Women in Science and Education: Past, Present, Future” Ukrainoje leido keistis lyčių tyrimų rezultatais, žiniomis ir Lietuvos gerąja patirtimi.

13.

Trumpas rezultatų aprašymas

  1. Žinių ir gerosios patirties pagrindu inicijuotas savipagalbos grupių ir socialinių tinklų kūrimasis, organizuojant bendruomenėse aktyvių moterų mokymus, parengiant jas multiplikatorėmis programos, skirtos moterų patraukliosios lyderystės gebėjimams ugdyti ir edukacinės filantropijos supratimui gilinti;
  2. Sukurta mokymų programą ,,Patrauklioji moterų lyderystė ir edukacinė filantropija: socialiniai tinklai, modeliai ir įgūdžiai“ (16 akad. val.), kuria inicijuotas Ukrainos moterų socialinio aktyvumo tinklo sukūrimas kaip platforma idėjų, žinių ir patirties sklaidai.
  3. Organizuotas seminaras ,,Patrauklioji moterų lyderystė ir edukacinė filantropija: socialiniai tinklai, modeliai ir įgūdžiai“, skirtas 6 aktyvioms Ukrainos moterims.
  4. Taip pat pagrįstas ir skleidžiamas savipagalbos grupių kaip socialinio tinklo modelis, aprėpiant visuomeninį, ekonominį, edukacinį moterų aktyvumo lygmenį, skatinant asmenines karjeras.
  5. Dalyvauta tarptautinėje konferencijoje „Women in Science and Education: Past, Present, Future” (Kijeve), pristatant 3 mokslinius pranešimus, dalyvaujant konferencijos mokslinio komiteto veikloje.

14.

Skelbiama projekto informacija

www.khf.vu.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku