Audiovizualinio vertimo dėstytojos patirtimi dalijosi Turkijoje

Turkita khf 2016Germanų filologijos katedros doc. dr. Jurgita Kerevičienė ir prof. dr. Danguolė Satkauskaitė rugsėjo 26-30 dienomis lankėsi Stambulo Beykent‘o universitete (Turkija), kur skaitė paskaitas ir dalijosi mokslinėmis įžvalgomis apie audiovizualinį vertimą, filmų dubliavimo ir subtitravimo interlingvistinius aspektus su ilgamečio Erasmus partnerio Beykent'o universiteto Vertimo katedros studentais ir dėstytojomis.

Nors VU KHF atstovės Stambule lankėsi atostogų šiame universitete metu, į jų paskaitas rinkosi pilna susidomėjusių audiovizualinio vertimo temomis auditorija.  „Labai smagu buvo matyti studentus, studijavusius VU KHF pagal Erasmus programą. Jie sveikinosi lietuviškai, atėjo pasipuošę Vilniaus universiteto marškinėliais, su nostalgija prisiminė savo mylimus dėstytojus: Loretą Kamičaitytę, prof. Loretą Ulvydienę, prof. Jadvygą Krūminienę, prof. Hans-Harry Droessiger, Jurgitą Astrauskienę ir kitus. Pasijutome lyg tarp senų bičiulių, sulaukėme daug klausimų ir šiltos diskusijos“, - maloniai viešnagę Turkijoje prisimena doc. Jurgita Kerevičienė.

Germanų filologijos katedros informacija

2016 turkija khf

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku