VU KHF dalyvauja mokinių verslumo ugdyme

Verslo idejos Sauleje 2Fakulteto Verslo ekonomikos ir vadybos katedra jau kelis metus prisideda prie mokinių verslumo skatinimo įvairiuose moksleivių mokomųjų bendrovių (MMB) renginiuose. Spalio 12 d. katedros doktorantės Dovilė Ročkė, Indrė Ščiukauskė ir lektorė dr. Miglė Sarvutytė-Gailiūnienė dalyvavo tradiciniame renginyje „Verslo idėjų generavimas“ Kauno „Saulės“ gimnazijoje.  

Integruoto ekonomikos ir verslo kalbos renginio tikslas – suteikti mokytojams žinių, gebėjimų ir įgūdžių mokinių verslumui ir ekonominiam raštingumui ugdyti, skatinti jaunų žmonių (moksleivių) verslumą, suteikti jiems reikalingų žinių ir praktinių įgūdžių generuojant idėją.

Renginio metu kiekvienos MMB verslo idėjos pristatymui buvo skirta po vieną minutę ir komisijos nariai išgirdo daugiau nei 50 skirtingų verslo idėjų pristatymų. Tradiciškai renginyje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir ekonomikos mokytojai iš Kauno miesto mokyklų bei universitetų ir verslo atstovai.  Moksleivių komandos žavėjo savo drąsa ir originalumu. Po pristatymų vyko darbas grupėse, kuriose mokiniai turėjo galimybę pasikonsultuoti su verslo, mokslo, finansines paslaugas teikiančių organizacijų atstovais.

Buvo apdovanoti šių nominacijų nugalėtojai: „Originaliausia idėja mažiausiais kaštais“, „Už mokslo ir technologijų derinimą“, „Perspektyviausia idėja“, „Inovatyvi idėja“, „Startuoliškiausia idėja“, „Drąsiausia idėja“, „Versliausia idėja“, „Socialiai atsakinga idėja“. „Lietuviškiausios idėjos“ laimėtojus rinko VU Kauno humanitarinio fakulteto Verslo ekonomikos ir vadybos katedros atstovės. Įvertinus visas renginio metu pristatytas idėjas, buvo nutarta nominaciją įteikti Kauno „Saulės“ gimnazijos mokinių sugalvotai „BoXellence“ verslo idėjai. Lietuviškiausia idėja buvo pripažinta mokinių pasiūlyta suvenyrinė dėžutė Lietuvą pristatantiems vietos verslininkų gaminiams.

vesrlo idejos Sauleje 1Kitus apdovanojimus pelnė: „Saulės“ gimnazijos mokinių bendrovės „ZipWorkShop“, „Clober“ ir „Baldukas“ (už  Originaliausią idėją mažiausiais kaštais , nominacijos steigėjai – KTU EVF),  „Plugis“ (už Startuoliškiausią verslo idėją, nominacijos steigėjas – DnB bankas); Verslo vadovų klubas apdovanojo bendrovę „Sleepex“ už Drąsiausią idėją, o „Saulės“ gimnazijos įsteigta nominacija Už mokslo ir technologijų derinimą  atiteko mokinių bendrovei „DK Vacuum Tube Audio Design“ iš „Rasos “ gimnazijos.  Renginį apibendrino ir  dalyvius  paskatino ryžtingai siekti savo svajonių Lietuvos Junior Achievement (LJA) direktorius Justinas Noreika ir LJA Tarybos narys dr. Vladas Lašas.

  VU KHF Verslo ekonomikos ir vadybos katedra sveikina nugalėtojus ir visus dalyvius bei dėkoja „Verslo idėjų generavimas“ organizatoriams iš Kauno „Saulės“ gimnazijos už suteiktą galimybę dalyvauti šiame renginyje ir prisidėti prie mokinių verslumo ugdymo, jų verslo idėjų vystymo.

Verslo ekonomikos ir vadybos katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku