Šv. Liucijos diena – jauki VU KnF anglų ir švedų kalbų studijų programos tradicija

Foto sv. Liucijos dienaiGruodžio 13 dieną (penktadienį) 12 val. visus gyvenančius šviesiu didžiųjų metų švenčių laukimu į tradicinę Šv. Liucijos šventę, kaip ir kasmet, kviečia Vilniaus universiteto Kauno fakulteto studijų programos Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba)studentai ir dėstytojai.

„Prisidėdami prie skandinavų tradicijos – pačią tamsiausią ir ilgiausią naktį Švedijoje minėti Šv. Liucijos iš pietų Italijos nešamą šviesą ir kalėdinę šilumą – anglų ir švedų kalbas studijuojantys pirmakursiai kitą penktadienį (gruodžio 13 d.) 12 val. kviečia visus pasiklausyti Liucijos giesmių originalo kalba Kauno evangelikų liuteronų Šv. Trejybės bažnyčioje (Muitinės g. 8). Šventę pratęsime VU KnF Žalčio menėje tradicine švediška „fika“. Atėjusieji sužinos, kas tai yra,“ - sako Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto lektorė Jelena Skovorodko.

Foto 2Vilniaus universitete Kaune kasmet organizuojamos šventės data šiemet pirmą kartą sutampa su kalendorine Šv. Liucijos diena. Šventoji Liucija – krikščioniškas šviesos simbolis, o Šv. Liucijos diena giliausias tradicijas turi Švedijoje, kur tradiciškai minima šviesos grįžimo šventė. Po tamsos visada ateina šviesa – tokią Kalėdų žinią gruodžio 13 d. skleidžia visoje Švedijoje minima Šv. Liucijos diena. Šią dieną visoje Švedijoje organizuojamos šventinės procesijos, kurių priešakyje eina degančių žvakių vainiku ir baltais rūbais pasipuošusi mergina, vaizduojanti Šv. Liuciją. Lietuvoje ši diena nuo seno siejama su žiemos saulėgrįžos laukimu, o šventiškai minima jau beveik tris dešimtmečius.

Tradicinės Šv. Liucijos dienos VU Kaune organizatoriai kviečia susitikti ir kartu pasidžiaugti šviesą ir viltį nešančia švente!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku