Kauno moksleiviai varžėsi Vertimo žodžiu konkurse, kurį surengė VU Kauno fakultetas

vertimo konkursas 2018Vilniaus universiteto Kauno fakultete miesto mokyklų 10-11 klasių mokiniai išmėgino savo gebėjimus Vertimo žodžiu konkurse. VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto dėstytojos dr. Jūratės Radavičiūtės iniciatyva, jis fakultete surengtas jau trečią kartą.

Šiemet tradiciniame renginyje varžėsi 21 dalyvis iš 12 Kauno mokyklų. Pirmą vietą laimėjo Paulina Lenkaitytė iš „Saulės“ gimnazijos (mokytoja Sandra Milčiūtė), antrą vietą užėmė Rojus Renevis iš „Aušros“gimnazijos (mokytoja Rūta Petrauskaitė-Gervickienė), trečią vietą užėmė du dalyviai – Dovydas Katinas iš LSMU gimnazijos (mokytoja Jūratė Radavičiūtė) ir Deividas Malašauskas iš Rokų gimnazijos (mokytoja Modesta Motijauskienė). Jiems buvo įteikti VU KnF diplomai ir prizai.

vertimo konkursas knfUžduotis konkursui rengė ir vertinimo komisijoje dirbo VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto dėstytojos: doc.dr. G. Rumšienė, lektorė R. Mačiulskienė ir L. Kamičaitytė.

Su į konkursą lapkričio 28 dieną savo mokinius atlydėjusiais mokytojais susitiko VU Kauno fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto vedėja prof. dr. Danguolė Satkauskaitė, kuri konkurso dalyviams perskaitė informatyvią paskaitą apie audiovizualinį vertimą.

Už pagalbą organizuojant šį renginį jo organizatoriai dėkoja Audiovizualinio vertimo studijų programos (AVV) pirmo kurso studentams, o Anglų ir rusų kalbų  bei AVV ketvirto kurso studentėms – už pagalbą vertinant konkurso dalyvių pasirodymą. Taip pat dėkojama Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto vedėjai prof. D. Satkauskaitei  už paskaitą ir instituto dėstytojoms doc. dr. G. Rumšienei, lektorėms R. Mačiulskienei ir L. Kamičaitytei už profesionalų konkurso dalyvių atliktų vertimo užduočių vertinimą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku