VU KnF auditorijoje – komunikacijos eksperčių dialogas apie komunikacijos kodus, krizių valdymą ir vertybes

martinoniene sabaiteVilniaus universitete Kaune balandžio 10 d. lankėsi Lietuvos komunikacijos asociacijos (LTKA) tarybos pirmininkė dr. Elena Martinonienė ir LTKA bei LiMA (Lietuvos marketingo asociacija) narė Janina Sabaitė-Melnikovienė. LR Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė dr. E. Martinonienė ir patyrusi verslo komunikacijos ekspertė J. Sabaitė-Melnikovienė su studentais dalijosi patirtimi ryšių su visuomene, žiniasklaidos ir rinkodaros srityse.

„Ryšių su visuomene“ dalyko paskaitos metu komunikacijos profesionalės mezgė įtraukiantį dialogą apie komunikacijos esmę ir iššūkius, o jų profesionalios įžvalgos, pabrėžiant vertybinį kontekstą tiek individo, tiek visuomenės santykiuose su informacijos srautu ar konkrečia žinute, buvo įdomios ir naudingos Kultūros vadybos studijų programos bakalaurantėms.

Pokalbyje apie komunikacijos aktualijas dr. E. Martinonienė atkreipė dėmesį į tai, kaip ženkliai sparti informacinių technologijų raida paveikė komunikacijos sritį – žmonėms tampa vis sunkiau priimti didelius informacijos srautus ir patikrinti informacijos patikimumą. Tokiomis palankiomis sąlygomis iškyla nuomonių lyderiai (angl. influencer), kurie atlieka informacijos filtravimo ir tikrinimo funkciją. Šią mintį papildydama J. Sabaitė-Melnikovienė teigė, jog nuomonių lyderius esame linkę atsirinkti ieškodami tarpusavio interesų atitikimo, nuomonių bendrumo, atsižvelgiame į vertybių atitikimą. Specialisčių teigimu, lavėjant žmonių psichologiniam intelektui, kinta ir komunikacijos kokybės lūkesčiai. Galima teigti, jog šiuo metu didėja visuomenės suinteresuotumas organizacijų komunikuojamomis vertybėmis, o atvejais, kai organizacijos savo veiksmais patvirtina skelbiamas vertybes, yra pelnomas (arba stiprinamas) pasitikėjimas organizacija.

Su VU KnF studentais komunikacijos ekspertės iš LTKA susitiko fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto dėstytojos Indrės Ščiukauskės kvietimu.

Parengta pagal VU KnF Kultūros vadybos IV k. studenčių Aurelijos Kuizinaitės, Julijos Selezniovos ir Agnės Joneikytės informaciją.

https://www.knf.vu.lt/stojantiesiems/bakalauro-studijos/kulturos-vadyba

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku