Studijos Vilniaus universitete Kaune domina studentus iš užsienio

VU KnF studentai uzsienieciaiŠiais mokslo metais ženkliai išaugo nuolatines studijas Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) pasirinkusių užsieniečių skaičius – kartu su rudens semestrui pagal Erasmus programą atvykusiais čia studijuos apie 80 studentų iš įvairių šalių.

http://naujienos.vu.lt/vu-kauno-fakultete-rekordinis-burys-studentu-is-uzsienio/

VU Kauno fakulteto tarptautiškumą didina patrauklios studijų programos

„Šiemet užsieniečių priėmimas nuolatinėms studijoms išaugo dvigubai arba 100 proc., lyginant su 2018 metais, kai buvo priimti  22 studentai, o šiais metais – jų net 45“, - džiaugiasi VU KnF dekanas doc. Kęstutis Driaunys ir atkreipia dėmesį, kad fakultetas nedidino  programų anglų kalba pasiūlos, o priėmimą (kaip ir pernai) vykdė į dvi programas. Bakalauro studijų programą Information Systems and Cyber Security (Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga ) pasirinko 33 studentai iš Azerbaidžano, Ukrainos, Indijos, Irano, Nigerijos, Turkijos, Albanijos, Malaizijos, JAV, Bangladešo, Pakistano, Kambodžos, Kamerūno. Antrosios pakopos studijų programoje International Business Management (Tarptautinio verslo vadyba) studijuos 10 studentų, atvykusių iš Indijos, Nigerijos, Kinijos, Tadžikistano, Gruzijos, JAV, Egipto. Dekano nuomone, ženkliai išaugęs Kauno fakulteto akademinės bendruomenės tarptautiškumas sietinas su  kryptingais administracijos veiksmais gerinant studijų kokybę, atsižvelgus į buvusių ir esamų studentų pastabas, ir  tikslingais rinkodaros veiksmais (pvz., išvykomis į kitų šalių universitetus). „Prie  tarptautinių studentų priėmimo rezultatų ženkliai prisidėjo ir  Kauno fakulteto Studijų skyriaus, viešųjų ryšių grupės darbuotojai bei Vilniaus universiteto Komunikacijos ir rinkodaros skyrius,“- teigia dr. K. Driaunys, pabrėždamas visų jų veiklos kūrybiškumą.

tarptautiniai studentai vuknfIš tolimų kraštų atvykstančius studentus draugiškai pasitinka fakulteto bendruomenė, į kurią integruotis jiems padeda visi, bet pirmiausia –  VU KnF Studijų skyriaus darbuotojos. Tarptautinių studijų koordinatorė Livija Grikietis ir studijų administratorė Ilona Veitaitė ne tik visada išklauso, bet ir padeda operatyviai spręsti visas jiems iškylančias problemas. „Fakultete galėtų studijuoti ir daugiau studentų iš užsienio (pagal pageidavimus 2019 m. – apie 30 proc. daugiau nei dabar priimta), tačiau kol kas sudėtinga visus norinčius apgyvendinti, mat savo bendrabučio neturim, todėl gyvenamąsias vietas nuomojame iš kitų miesto aukštųjų mokyklų“, - pastebi K. Driaunys.

Pirmieji įspūdžiai Vilniaus universitete ir Kaune – geri

vuknf tarptautiniai studentaiDidėjant studijų tarptautiškumui VU KnF bendruomenė susiduria su ne vienu tarpkultūrinės komunikacijos iššūkiu dėl skirtingo atvykusių iš svetur studentų pasirengimo studijoms (o kartais ir dėl vietiniams neįprasto požiūrio į buitinius klausimus), tačiau darbo su tarptautiniais studentais patirtis džiugina. Fakulteto darbuotojai pastebi, kad neretai užsieniečiai būna aktyvesni, atviriau dalijasi savo emocijomis ir jausmais, atsakingiau įsitraukia į patį studijų procesą ir labiau brangina gautas žinias, o kartais net pagarbiau bendrauja su dėstytojais.

Zhibo Shi  iš Kinijos, pasirinkusio VU KnF dėl jį sudominusios programos International Business Management ir joje dėstomų dalykų, atsiliepimai apie pirmuosius įspūdžius Lietuvoje ir fakultete yra labai teigiami. Vaikinui atrodo, kad žmonės čia draugiški ir malonūs, o kol kas jį labiausiai žavi VU Kaune pastatų architektūra ir auditorijos. „Paskaitų tvarka primena studijas Kinijoje, tik  jaučiuosi lyg mokyčiausi kažkokioje pilyje“,- sako Zhibo Shi  ir priduria, kad nepamirštama buvo Rugsėjo 1-osios procesija Vilniuje, kuomet daugybė VU studentų žygiavo su savo fakultetų vėliavomis ir kita atributika, o užsienio studentai nešė savo šalių vėliavas iki Vilniaus universiteto Didžiojo kiemo: „Niekada nesu matęs nieko panašaus, tai beprotiška, bet labai smagu!“. Vaikinui pritaria ir Emma Sophie Young (JAV), studijuojanti Information Systems and Cyber Security,: „Eisena Vilniuje buvo nepakartojama. Buvo nuostabu matyti, kad miestiečiai stebi eiseną ir sveikina studentus“. Ji pastebėjo, kad Lietuvoje žmonės nelabai dažnai šypsosi, tačiau beveik visi kalba angliškai. Mergina pasigedo daugiau informacijos anglų kalba tik oficialios ceremonijos VU Didžiajame kieme metu, o kol kas Kauno fakultete klausytas paskaitas vertina palankiai, nes „dėstytojai draugiški, linkintys studentams gero ir besistengiantys padėti visais klausimais, o tai smagi permaina lyginant su mano buvusiu universitetu“. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku